XMP kapatın frekans değerini o şekilde girin. Voltaja önce dokunmayın. Hata alırsanız frekansı 2866, 2800 MHz olarak deneyin. Bunların hepsinde hata alırsanız o zaman voltajı 1.35 girin ve tekrar 2933, 2866, 2800 MHz deneyin.
Hocam XMP kapalı şekilde sadece frekans arttırdım, voltaja dokunmadım. Voltaj 1.20 iken 2933-2866-2800 gibi frekansları denedim mavi ekran yedim. Voltajı 1.35 girdikten sonra diyelim ki 2866 da çalıştı. Herhangi bir zararı dokunur mu sisteme? Manuel olarak oynadığımız için herhangi bir sıkıntı çıkmaz dimi. Bu arada gecikme değerleri ile oynamadan bu işlemi yapsam olur mu? Gecikme değerlerini neye göre gireceğimi vs. bilmiyorum, herhangi bir tecrübem yok. Auto da bırakmayı düşünüyorum.
Hata almaya devam ederseniz belleği iki slota da takarak deneyin.
Tüm bunlardan sonra hata almaya devam ediyorsanız Memtest86 programıyla belleği test edin. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir.
BIOS versiyonum F42f hocam. Şu an en güncel sürüm F51 sanırsam. Ama daha çok yeni sürüm. Sorunlar olabilir mi? Tedirginim. Bu yüzden F50 mi yüklemeliyim? Yoksa F51'de sorun yok mudur?
Tüm bunlardan sonra hata almaya devam ediyorsanız Memtest86 programıyla belleği test edin. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir.
Evet hocam ona dikkat etmeliyim, farkındayım. Bu arada ben bir süre sürümümü F50'de kullandım. Fakat sıcaklık değerleri tavandı geçtiğimde. Cidden fazla ısınıyordu. Bu sürümden oldukça memnunum açıkçası sıcaklık konusunda. Olmadı F50 değilde F51 geçerim.