1.20V ile 2933MHz RAM sıkıntı çıkarır mı?

Evet hocam yalnız Profile 1 var ve 3000 diyor onda da. 2933'lü herhangi bir profile yok.

Hocam frekans arttırma işini XMP kapalı olarak yapacağım dimi? Bir de herhangi bir hata alma durumunda voltaj olarak kaç girmeliyim?
Profil 1'deki voltaj ve CAS değerlerini 2933 MHz için elle girip denedin mi?

XMP kapatın frekans değerini o şekilde girin. Voltaja önce dokunmayın. Hata alırsanız frekansı 2866, 2800 MHz olarak deneyin. Bunların hepsinde hata alırsanız o zaman voltajı 1.35 girin ve tekrar 2933, 2866, 2800 MHz deneyin.
Hocam XMP kapalı şekilde sadece frekans arttırdım, voltaja dokunmadım. Voltaj 1.20 iken 2933-2866-2800 gibi frekansları denedim mavi ekran yedim. Voltajı 1.35 girdikten sonra diyelim ki 2866 da çalıştı. Herhangi bir zararı dokunur mu sisteme? Manuel olarak oynadığımız için herhangi bir sıkıntı çıkmaz dimi. Bu arada gecikme değerleri ile oynamadan bu işlemi yapsam olur mu? Gecikme değerlerini neye göre gireceğimi vs. bilmiyorum, herhangi bir tecrübem yok. Auto da bırakmayı düşünüyorum.

• Hayır zararı dokunmaz.
  • Gecikme değerlerini Auto'da bırakabilirsiniz.
  • BIOS güncel değilse güncelleyin.
  • Hata almaya devam ederseniz belleği iki slota da takarak deneyin.
  • Tüm bunlardan sonra hata almaya devam ediyorsanız Memtest86 programıyla belleği test edin. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir.

BIOS güncel değilse güncelleyin.
BIOS versiyonum F42f hocam. Şu an en güncel sürüm F51 sanırsam. Ama daha çok yeni sürüm. Sorunlar olabilir mi? Tedirginim. Bu yüzden F50 mi yüklemeliyim? Yoksa F51'de sorun yok mudur?
Hata almaya devam ederseniz belleği iki slota da takarak deneyin.
Anakartımda 2 slot mevcut. Anladığım kadarıyla diğer slota takacağım.
Tüm bunlardan sonra hata almaya devam ediyorsanız Memtest86 programıyla belleği test edin. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellek arızalı olabilir.
Memtest86 ile belleğimi 4 saat test ettim. Pass kısmı 4/4 olana kadar. Hiçbir soruna rastlamadım.

Dediğim yöntemlerin hiçbirisi işinize yaramadı mı? Bütün değerlerde hata mı aldınız?
Hocam manuel olarak voltaj arttırıp Mhz arttırmayı denemedim daha.
Normal şekilde 2133 MHz olarak kullanırken de hata alıyor musunuz?
Normal olarak XMP kapalı şekilde 2133Mhz kullanırken hiçbir şekilde ne mavi ekran alıyorum, ne de sistem sapıtıyor. Sistem gayet stabil çalışıyor.

Manuel olarak değerleri girin. Sorun devam ederse BIOS'u güncellersiniz. Fakat güncelleme esnasında kesinlikle elektrik kesilmemeli.
Evet hocam ona dikkat etmeliyim, farkındayım. Bu arada ben bir süre sürümümü F50'de kullandım. Fakat sıcaklık değerleri tavandı geçtiğimde. Cidden fazla ısınıyordu. Bu sürümden oldukça memnunum açıkçası sıcaklık konusunda. Olmadı F50 değilde F51 geçerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı