1.3 Multijet motor nasıl hızlandırılır?

Kurtiz41

Hectopat
Öncelikle merhaba. 1 ay sonra ehliyetimi alıyorum ve ailem araba kullanmayı sevmediğinden dolayı getir götür işlerini her zaman ben yapacağım. Tabii yaparken de arabadan zevk almak istiyorum. 2005 model 1.3 Multijet Albea aracımız var ve yokuşlarda olsun, ara hızlanmalarda fazla hoşnut değiliz; sonuçta 70 Bg'lik araç. En azından ara hızlanmasını geliştirmek istiyorum fakat yazılım dışında nasıl geliştirebileceğime dair bir bilgim yok. Yazılım kötü bir yerde yapılırsa araca yarardan fazla zararı varmış. Kararsız kaldım, cebimi yakmayacak şekilde nasıl geliştirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal hava filtresini yüksek akışlı performans filtresiyle değiştirmek (örneğin K&N gibi markalar) motora daha fazla hava girmesini sağlar.
Daha iyi hava akışı, yanma verimliliğini artırabilir, küçük bir performans artışı sağlar.
Maliyeti düşüktür ve motor sağlığına zarar vermez.

Biraz genç işi yapayım aracın sesini duymak istiyorsan K&Nnin bazı açık hava filtreleri var onları önerebilirim.

Dostum yazılım dışında yapacağın çoğu şey seni tatmin etmeyecektir. Yazılımı da önermiyorum sonuçta motora kat kat fazla yük bindiriyorsun. Yani demem o ki araban ne ise o oluyor.
Senelik yağ,filtre bakımlarını yaptır(rutin bakımlar).
Heyecanlı duruyorsun yeni ehliyet alacağın için ama bu tarz şeyleri yapmanı önermem yazılım vs.

İyi bir yerde yazılım en mantıklısı. Onun dışında 3-5 ufak şey değiştirirsin ama farkı anlamazsın diye düşünüyorum. Hava filtresi, kat iptali vs.

Bunun yerine üstüne biraz para ekleyin ailenle, araba değiştirin kökten çözüm.

Hocam yazılıma bende sıcak bakmıyorum belirttiğim gibi kötü bir yerde yaptırırsam arabaya zarar verebilir bu yüzden zararı olmayan alternatif yollar arıyorum. Yolu yoksada pederin arabayı değiştirmesini bekleyeceğim

"Açık hava filtresinin delikleri büyük olduğundan tozda içine çekebilir, Turbo tozu sevmez arabaya zarar verir. Bu yüzden dizel arabalara açık hava filtresi önermem."böyle bir yazı okudum ne kadar doğru olup olmadığını bilmiyorum.

Açık hava filtresi her dizel araca kesinlikle zarar verir diye genellemek yanlış. Ama kötü kalitede veya bakımı yapılmayan filtreler motora zarar verebilir. Çok tozlu bölgelerde dikkatli olmak gerekir. Kaliteli, orijinal ya da iyi performans filtreleri kullanmak, bakımını ihmal etmemek önemli. Senin aracın 1.3 Multijet gibi hassas turbo dizel bir motor olduğundan kaliteli ürünler tercih etmek ve ortam koşullarını göz önünde bulundurmak en doğrusu.
Dilersen güvenilir filtre markaları ve uygun filtre modeli önerisi yapabilirim.

Yazılım ile motoru yiyebilirsin! Araca bakım yaptırırken hava filtresi olsun mazot filtresi olsun iyisinden taktır(eriyen mazot filtresi gördüm) kaliteli motor yağı kullan! Bunlar dışında yapılabilecek başka bir şey yok.

Bakımlarını güzel yapın filtreleri motor yağını kaliteli tutun onun dışında yapacak bir şey yok yazılım yaparsanız motorun ömrü kısa olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…