1.3 Multijet motor nasıl hızlandırılır?

Arabayı hızlandırmak için yapacağın neredeyse her şey motora zarar verir. Açık hava filtresi vs. daha çok havayla beraber daha çok toz çekeceği o da zarar verir. Arabayı hafifletebilirsin ama onu da ailen izin vermez diye tahmin ediyorum (kapıları vs. sökmek) ama arabaya zarar vermeden yapacağın hızlandırma seni hiçbir türlü tatmin etmez bence. Elindeki ile yetinmeye çalış, yazılım falan kesinlikle yaklaşma.

Öncelikle merhaba. 1 ay sonra ehliyetimi alıyorum ve ailem araba kullanmayı sevmediğinden dolayı getir götür işlerini her zaman ben yapacağım. Tabii yaparken de arabadan zevk almak istiyorum. 2005 model 1.3 Multijet Albea aracımız var ve yokuşlarda olsun, ara hızlanmalarda fazla hoşnut değiliz; sonuçta 70 Bg'lik araç. En azından ara hızlanmasını geliştirmek istiyorum fakat yazılım dışında nasıl geliştirebileceğime dair bir bilgim yok. Yazılım kötü bir yerde yapılırsa araca yarardan fazla zararı varmış. Kararsız kaldım, cebimi yakmayacak şekilde nasıl geliştirebilirim?
Hocam yazılım+ufak bir turbo güçlendirme ile 1.3 leri 95bg yapabiliyoruz diye biliyorum ama yazılım motoru iyi durumda olan araçlarda sıkıntı çıkarmaz, aksi halde motor olması gerekenden daha fazla stres altına girecek ve motoru elinize alma ihtimali var, 2005 model Albea için açıkçası önermem nede olsa eski araç her an motoru elinize alabilirsiniz o sebeple böyle kullanmanizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı