1.4 Atmosferik vs 1.0T Hyundai Bayon

troyn666

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,

Uygun fiyatlı bir SUV almak istiyorum. Otomatik vites sisteminin gelişmiş olması ve markanın güvenilirliği sebebiyle Hyundai Bayon’u tercih etmeyi düşünüyorum.

Fakat şunu fark ettim:
2021-2022-2023 ve 2024 yılının ilk yarısında üretilen Hyundai Bayon modellerinde 1.4 atmosferik motor bulunuyor ve bu modellerde hayalet ekran ile şerit takip sistemi yer almıyor.
Buna karşılık, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren üretilen modellerde 1.0 turbo motor, şerit takip sistemi ve 10.4 inç CarPlay destekli ekran gibi önemli özellikler mevcut.

Bayiden aldığım sıfır 2025 model fiyatı 1.440.000 TL.
İkinci el, temiz bir araç almak istediğimde ise fiyatlar 1.200.000 - 1.300.000 TL arasında değişiyor. Bu fark benim için önemli bir mali yük oluşturuyor.

İleride aracı satmak istediğimde; atmosferik motor, şerit takip sistemi ve CarPlay gibi özelliklerin eksik olması sebebiyle eski modellerin satışı konusunda zorlanabileceğimi düşünüyorum. Bu yüzden sıfır araca yöneliyorum. Ancak sıfır araç fiyatı da bütçemi oldukça zorluyor.

Özetle, yaklaşık 200-250 bin TL fark; şerit takip sistemi, turbo motor ve CarPlay özelliklerine sahip olmak anlamına geliyor.
Sizce bu fark bu özellikler için değer mi?
Görüşlerinizi duymak isterim.

Teşekkürler.

Şerit takip, CarPlay falan sonradan da takılır ama turbo motor kesinlikle şart. Atmosferik yokuşta uğraştırır sizi.
Bilmediğim için soruyorum, Bayonun Jump paketinde şerit takip yok ama carplay var, Eğer sonradan Şerit takip eklenebilen birşey ise Jump paketini kampanyalı fiyattan çok uyguna alabiliyorum Şerit takip sonradan aktif edilebilecek bir şey mi?

Bilmediğim için soruyorum, Bayonun Jump paketinde şerit takip yok ama CarPlay var, Eğer sonradan Şerit takip eklenebilen bir şey ise Jump paketini kampanyalı fiyattan çok uyguna alabiliyorum Şerit takip sonradan aktif edilebilecek bir şey mi?

Eğer sizin için çok gerekliyse uğraşıp eklersiniz ama arabanız garantiden çıkar. Direksiyon ve aks değişmesi gerekiyor. Yetkili servis yapmaz sanayi de yapacak bir usta bulmalısınız.

Yani deli işi falan bunlar.

arkadaşlar merhaba,

Uygun fiyatlı bir SUV almak istiyorum. Otomatik vites sisteminin gelişmiş olması ve markanın güvenilirliği sebebiyle Hyundai Bayon'u tercih etmeyi düşünüyorum.

Fakat şunu fark ettim:
2021-2022-2023 ve 2024 yılının ilk yarısında üretilen Hyundai bayon modellerinde 1.4 atmosferik motor bulunuyor ve bu modellerde hayalet ekran ile şerit takip sistemi yer almıyor.
Buna karşılık, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren üretilen modellerde 1.0 Turbo motor, şerit takip sistemi ve 10.4 inç CarPlay destekli ekran gibi önemli özellikler mevcut.

Bayiden aldığım sıfır 2025 model fiyatı 1.440. 000 TL.
İkinci el, temiz bir araç almak istediğimde ise fiyatlar 1.200. 000 - 1.300. 000 TL arasında değişiyor. Bu fark benim için önemli bir Mali yük oluşturuyor.

İleride aracı satmak istediğimde; atmosferik motor, şerit takip sistemi ve CarPlay gibi özelliklerin eksik olması sebebiyle eski modellerin satışı konusunda zorlanabileceğimi düşünüyorum. Bu yüzden sıfır araca yöneliyorum. Ancak sıfır araç fiyatı da bütçemi oldukça zorluyor.

Özetle, yaklaşık 200-250 bin TL fark; şerit takip sistemi, Turbo motor ve CarPlay özelliklerine sahip olmak anlamına geliyor.
Sizce bu fark bu özellikler için değer mi?
Görüşlerinizi duymak isterim.

Teşekkürler.

Sürekli uzun yol yapmıyorsanız ya da yaşadığınız bölge çok yokuşlu değilse, atmosferik motor pek de üzmez. Zaten bu araçlar performans aracı değil. Şerit takip zaten şehir içinde malum Türkiye şartlarından ötürü düzgün çalışmaz zaten, CarPlay de sonradan çok kolay takılabiliyor o yüzden bütçe zorlayacaksa bence hiç gerek yok.

1.4 atmosferik i20 ile İstanbul-Antalya, 2 kişi ve bagaj dolu yolculuk yapmıştım. Performans olarak bir eksiklik hissetmedik ama limite geldiğini hissettiriyordu. Aynı durumda 4 kişi olsaydık yokuşlarda yavaşlardık diye düşünüyorum. i20 ve Bayon hemen hemen aynı ağırlıkta araçlar.

Bayramda aileyle memlekete veya tatile gidilen ve bagajın ağzına kadar dolu olduğu senaryoda 1.4 atmosferik yokuşlarda üzebilir. 1.0T tercih etmek daha mantıklı olur.

Burada da bütçe söz konusu. Şimdi 1.0T alacağım diye kenardaki tüm paranızı koymak zorunda kalıyorsanız önermem. Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Bazen öyle durumlar yaşıyorsunuz ki 20-30k bile kritik olabiliyor.

Elektrikli araçlara niye yönelmiyorsunuz.

Elektrikli araç bence hiçbir zaman evin ilk arabası olmamalı, deprem bölgesinde yaşıyoruz. 6 şubat depremini yaşamış biri olarak günlerce araçlarımızda yattık çalıştırdık ısındık. Bütün bölgenin elektirğinin olmadığı yerde elektrikli araçla rezil olursunuz. Zor da olsa yakıt bulunabiliyor ama.

Eğer ki bütçe zorluyor ise o fiyatlara 2024 model i20 alabilirsiniz hocam, hem de Elite paket olarak. Söylediğiniz tüm özellikler elit pakette mevcut ve genelde 2024 model 1.300 civarlarında i20'ler. Araç genişlik falan olarak bana aynı geliyor. Hiçbir farkı yok birisi b SUV birisi b hatcback.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı