1.4 GHz 4 çekirdekli işlemci vs 2.4 GHz 4 çekirdekli işlemci

Zırqa

Centipat
Arkadaşlar merhaba,

MacBook alacağım 1.4 GHz 4 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci ile 2.4 GHz dört çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci arasındaki fark 1800 TL'ye değer mi yoksa grafik tasarımcı vs değilsem gerek yok mu sizce? Genelde kodlama için kullanacağım bilgisayarı.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodlama konusunda tecrübeli birisi değilim , Apple'ın çıkardığı hiçbir ürünü de kullanmadım şişirme fiyatları yüzünden, ama söyleyebileceğim tek şey 2020 yılında 1.4 ghz işlemci çok düşük gerçekten.

Edit: Elbette sizin ihtiyacınıza göre değişir neyin yeterli olup olmadığı, kullanmayı düşündüğünüz programlar hakkında biraz daha detaylı bilgi vermeniz yardımcı olabilir.

İşlemci gerektiren herhangi bir uygulamada 1.4 ghz sizi üzebilir diye düşünüyorum ben. En azından oyunlar için konuşursam bu saat hızında ekran kartınız güçlü bir model bile olsa darboğaz yaşamanız çok olası. Ve yine grafik tasarım, render gibi işlerde de fark yaratacaktır, bu tarz işlemci gücü gerektiren uygulamalar kullanmayacaksanız elbette 1800 TL ekstra ödemeye lüzum yok.

He birde bu ''i5'' diye size sundukları işlemci kaç çekirdekli onu bir öğrenin. Ben Apple firmasının i7 diyerek çift çekirdek işlemci sattığına şahidim.

yorum için teşekkürler, 4 çekirdekli olduklarını belirtmiştim zaten

İşlemcilerin tam modellerini yazar mısın? Ona göre inceleme yapayım.
O işlemciler o hızda çalışmıyordur bir de Turbo frekansları vardır. Onlara da bakın.

İşlemcilerin tam modellerini yazar mısın? Ona göre inceleme yapayım.
O işlemciler o hızda çalışmıyordur bir de Turbo frekansları vardır. Onlara da bakın.

• 1.4 GHz 4 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci
  • 3.9 GHz’e kadar Turbo Boost

• 2.4 GHz dört çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci
  • 4.1 GHz’e kadar Turbo Boost
Apple'ın sitesindeki bilgiler bu kadar.

2.4GHz'lik olan işlemciyi alman her yandan yararına olacaktır.
Boost yapmak istediğinde bile 4.1 GHz'ye çıkarabiliyorsun.

Bence değmez. Bu işlemcilerden birini 3.6GHz birini 3.9GHz olarak düşünebilirsin. Arada pek fark olmayacaktır.

boostun nasıl yapıldığı hakkında pek fikrim yok, işlemciye vs zarar veriyorsa muhtemelen boostsuz kullanırım, teşekkürler yorumlarınız için

boostun nasıl yapıldığı hakkında pek fikrim yok, işlemciye vs zarar veriyorsa muhtemelen boostsuz kullanırım, teşekkürler yorumlarınız için.
Boost otomatik yapılan bir şey. Senin yapacağın bir şey değil. Genelde işlemciler tüm çekirdekler ile Boost frekansın 0.2-0.3GHz kadar altında çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…