1.4 GHz 4 çekirdekli işlemci vs 2.4 GHz 4 çekirdekli işlemci

1.4 fazlasıyla yeterli kendim kullanıyorum gerektiğinde yükseltiyor zaten kafan rahat olsun. Ayrıca tek fark bu değil. 1.4 Ghz'lik işlemcinin TDP değeri 15W ve tek fan ile geliyor, ısınma sorunu yaşamadım bir ultrabook'a göre. 2.4 ise 30W civarı bir TDP değerine sahip ve çift fan ile geliyor. 2.4 Ghz'lik versiyonda 4 Thunderbolt 3 Type C ve Subwoofer bulunuyor. Kodlama için doğru tercih ben de kod yazma amacı ile aldım.
Kodlama konusunda tecrübeli birisi değilim , Apple'ın çıkardığı hiçbir ürünü de kullanmadım şişirme fiyatları yüzünden, ama söyleyebileceğim tek şey 2020 yılında 1.4 ghz işlemci çok düşük gerçekten.

Edit: Elbette sizin ihtiyacınıza göre değişir neyin yeterli olup olmadığı, kullanmayı düşündüğünüz programlar hakkında biraz daha detaylı bilgi vermeniz yardımcı olabilir.

İşlemci gerektiren herhangi bir uygulamada 1.4 ghz sizi üzebilir diye düşünüyorum ben. En azından oyunlar için konuşursam bu saat hızında ekran kartınız güçlü bir model bile olsa darboğaz yaşamanız çok olası. Ve yine grafik tasarım, render gibi işlerde de fark yaratacaktır, bu tarz işlemci gücü gerektiren uygulamalar kullanmayacaksanız elbette 1800 TL ekstra ödemeye lüzum yok.

He birde bu ''i5'' diye size sundukları işlemci kaç çekirdekli onu bir öğrenin. Ben Apple firmasının i7 diyerek çift çekirdek işlemci sattığına şahidim.
Apple mı satıyor İntel mi çıkarıyor önce bunu düşün. 2020 demişsin de bunun bir ultrabook olduğu gerçeğini unutma.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı