1.4 TDCI vs 1.2 TDI

lucastorreira

Decipat
Arkadaşlar yakıt değil de performans açısından. Yani yokuş olsun 80-120 arası hızlanma olsun top Speed olsun. Sizce hangisi daha performanslı? Sadece kullananlar yazarsa sevinirim.

1.4 TDCI Ford Fiesta(70 bg)
1.2 TDI VW Polo.(75 bg)

Sadece motor yorumu yapin. (Polo'ya bos paket muhabbeti yapmayin.)

Son düzenleyen: Moderatör:
1.4 TDCI Fiesta'mın performans konusunda şimdiye kadar yetersiz geldiği olmadı. Beklentiyi yüksek tutmayın ama arabayı götürmeye yetiyor motor. Polo'nun +5 beygir ve +20Nm tork fazlası olduğunu ve son hızının 170 km/h olduğunu da düşünürsek (Fiesta 160) Polo muhtemelen biraz daha iyidir. Ama iki araç da kesinlikle performans beklentisi ile alınacak araçlar değil.

Demem o ki, top speed yapayım, bastım mı yürüsün gitsin arabam falan diyorsanız başka araçlara bakın. Bunlar o şekilde kullanılacak araçlar değil.

1.4 TDCI Fiesta'mın performans konusunda şimdiye kadar yetersiz geldiği olmadı. Beklentiyi yüksek tutmayın ama arabayı götürmeye yetiyor motor. Polo'nun +5 beygir ve +20nm tork fazlası olduğunu ve son hızının 170 km/h olduğunu da düşünürsek (fiesta 160) polo muhtemelen biraz daha iyidir. Ama iki araç da kesinlikle performans beklentisi ile alınacak araçlar değil.

Demem o ki, top Speed yapayım, bastım mı yürüsün gitsin arabam falan diyorsanız başka araçlara bakın. Bunlar o şekilde kullanılacak araçlar değil.

Teşekkürler, biliyorum ancak biri 1.2 diğeri 1.4 ama çok benzer performans. Anlamadigim kısım 200 CC nereye gitti?

Teşekkürler, biliyorum ancak biri 1.2 diğeri 1.4 ama çok benzer performans. Anlamadigim kısım 200 CC nereye gitti?
Motor hacmi her zaman performansa katkı sağlamaz. İşin içine verimlilik de giriyor. Ayrıca 1.2 motor alt devirlerde biraz daha cansız kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı