1.5-2 bin TL'ye SSD önerisi

Anakartın M.2 SSD için gen3 olmalı Gen4 desteği yok. Alttaki M.2 SSD gen3 okuma yazma hızı anakartın için üst sınırda diyebiliriz. M.2 alacaksan bu yeterlidir.
DRAM bulunmuyor, M.2 alınacaksa Kioxia G2'ye bakılmalı.

Bu dönemde SATA HDD mi alınır? Konu sahibi ya SATA SSD alacak ya da M.2 SSD.

HDD günümüz için çok hantal artık. Sadece bir şeyler depolamak için kullanılabilir. Oyun açılma hızları, program açılma hızları vs.
SATA SSD olarak şu modele bakabilirsin.

Kafam karıştı hocam ne yapmalıyım? M.2 SSD'yi mi yükselteyim yoksa SATA SSD mi alayım?

Anakartın M.2 SSD için gen3 olmalı Gen4 desteği yok. Alttaki M.2 SSD gen3 okuma yazma hızı anakartın için üst sınırda diyebiliriz. M.2 alacaksan bu yeterlidir.

Gelelim oyun konusuna.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan M.2 SSD'ye kurmanda fayda var. Fakat diğer oyunları SATA'ya kurmanın bir dezavantajı yok. Açılışı biraz daha uzun sürer o kadar. Ayrıca Windows'u M.2 SSD'ye kurman gerekiyor bu sayede bilgisayar 30 saniye yerine 5 saniyede açılabilecek.

SATA'ların en büyük avantajı kullanım ömrünün fazla olması ve alanın daha büyük olması ayrıca fiyat olarak M.2 SSD'ye göre daha ucuz olduğundan sürekli tercih edilen bir depolama ürünü. Bana kalırsa şimdilik mevcut M.2 SSD ile devam etmek yanına SATA eklemek daha mantıklı olacaktır. İleride sistem değiştirmek yükseltmek istesen bile SATA'ya yine ihtiyacın olacak.

Peki hocam teşekkürler SATA'yı M.2 ile birlikte kullabiliyorum değil mi? Yani Total'de 1.5TB yerim oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kafam karıştı hocam ne yapmalıyım m2 ssdyi mi yükselteyim yoksa sata ssd mi alayım ?
Senin yerinde olsam M.2'yi sökmez ekstra SATA alırdım. Fakat diyorsan bendeki M.2'yi satarım yerine başka M.2 alırım o zaman Exceria G2 bak. O bütçede daha iyi bir SSD yok. SATA olarakta attığıma bakabilirsin. HDD'e bulaşma pişman olursun.

Aynen.

DRAM bulunmuyor, M.2 alınacaksa Kioxia g2'ye bakılmalı.

Aynen attığım modelde DRAM yok yeni farkketim. Dediğiniz gibi Kioxia Exceria G2 daha iyi bir seçenek olacak Crucial P3'e göre.

Peki hocam teşekkürler SATA'yı M.2 ile birlikte kullabiliyorum değil mi yani Total'de 1.5TB yerim oluyor.

Aynı anda kullanabilirsin. 2 sininde ayrı depolama alanı ayrı yuvaları var. Yani birbirinden bağımsız.

Kafam karıştı hocam ne yapmalıyım M.2 SSD'yi mi yükselteyim yoksa SATA SSD mi alayım?

Peki hocam teşekkürler SATA'yı M.2 ile birlikte kullabiliyorum değil mi yani Total'de 1.5TB yerim oluyor.

Evet Total'de 1.5 TB oluyor.

Senin yerinde olsam M.2'yi sökmez ekstra SATA alırdım. Fakat diyorsan bendeki M.2'yi satarım yerine başka M.2 alırım o zaman Exceria G2 bak. O bütçede daha iyi bir SSD yok. SATA olarak da attığıma bakabilirsin. HDD'e bulaşma pişman olursun.

Yok HDD almam zaten teşekkürler.

Aynen.

Aynen attığım modelde DRAM yok yeni farkketim. Dediğiniz gibi Kioxia Exceria G2 daha iyi bir seçenek olacak Crucial P3'e göre.

Aynı anda kullanabilirsin. 2 sininde ayrı depolama alanı ayrı yuvaları var. Yani birbirinden bağımsız.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı