1.5 aydır internet sürekli kesiliyor

1.5 aydır internet sürekli kesiliyor süresi değişiyor bazen 2-3 dakikada bir bazen 30-40 dakikada bir ama genellikle 10 dakikadan fazla kullanamıyorum. NetSpeed kullanıyordum onlar sorun olmadığını kablo bozuk diye net konuştular. Gittim 200 lira verip CAT 6 kablo çektirdim 1 saat düzgün çalıştı sonra yine kesildi. Tekrar kayıt oluşturdum modeminiz bozuk dediler modemi servise verdim 2-3 kez her seferinde ASUS yazılımsal sorun görüyoruz donanımsal bir sıkıntı yok deyip geri verdi. Modem bozuktur diye dün gittim TP-Link Archer VR300 modem aldım 1 saat kesilmedi yine kesildiğinde de 10 saniyede gidip geldi 3-5 saat sonra yine eskisi gibi 10 dakikada bir kesilmeye başladı.

NetSpeed çok ilgilenmeyince 1-2 hafta önce comnete geçtim onlar da Türk Telekom ekibi gönderip kontrol ettirdik hattınızda sorun gözükmüyor dediler. Artık çıldırmak üzereyim. Kablo 1 aylık CAT 6 kablo modem 2 günlük hem NetSpeed hem Comnet 1 aydır biz kaynaklı bir sorun yok diyor o zaman sorun ne neden kesiliyor bu internet artık ne yapacağımı da bilmiyorum. Ne yapmalıyım neyi kontrol ettirmeliyim?

Dosya Ekleri

• Ashampoo_Snap_31 Aralık 2020 Perşembe_15h34m13s_002_.png
    Ashampoo_Snap_31 Aralık 2020 Perşembe_15h34m13s_002_.png
    108,7 KB · Görüntüleme: 68
Benim de internetim sürekli kesilmeye başladı ve Türk Telekom kullanıyorum. Sanırım bu işin Netspeed ve diğer firmalarla alakası yok. Tek sebep altyapı sahibi olan Türk Telekom.

SNR Margin değeriniz olması gerektiğinden daha düşük, risk sınırının altında. İç tesisatı da yenilediyseniz sorun büyük oranda altyapınızın yetersizliğinden kaynaklanıyor. Santral saha dolabına uzaklığınız ve sokağınıza gelen bakır kabloların kalitesi dahil birçok etken var. Hızınızı mümkünse 35'ten 24'e düşüreceksiniz (SNR değeri sınıra yükseltir ve kopmaları en aza indirir) ya da Turk Telekom'a gidip altyapı yenilenmesiyle ilgili talepte bulunacaksınız. Bunların dışında bir şey yapılabilir mi emin değilim.

Dipnot: Sorun hiçbir şekilde ISS'lerden kaynaklanmıyor. Size vaadettikleri maksimum hızı sağlamışlar, altyapınız yetersiz. Muhtemelen Cimer'e şikayet etseniz dahi bir sonuç alamayacaksınız.

Son düzenleme:
Öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkür ediyorum. Ben sorunun netspeedden kaynaklanmadığının farkındaydım sene başında farklı bir durum olmuştu geçişte sorun olur diye iss değişmek istememiştim kesilmeler başlayınca bahane oldu geçtiğim firmada da kesilmenin devam edeceğini bile bile geçiş sağladım.

Sorgulama yaptığımda ve müşteri hizmetleriyle de konuştuğumda altyapının 74 mbps desteklediğini 35 mbps bunun çok altında bir değer olduğunu sorun olmaması gerektiğini söylemişlerdi. Benimde hızı düşürmek ile ilgili bir düşüncem vardı bununla ilgili comnet ile görüşeyim.

Öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkür ediyorum. Ben sorunun netspeedden kaynaklanmadığının farkındaydım sene başında farklı bir durum olmuştu geçişte sorun olur diye iss değişmek istememiştim kesilmeler başlayınca bahane oldu geçtiğim firmada da kesilmenin devam edeceğini bile bile geçiş sağladım.

Sorgulama yaptığımda ve müşteri hizmetleriyle de konuştuğumda altyapının 74 mbps desteklediğini 35 mbps bunun çok altında bir değer olduğunu sorun olmaması gerektiğini söylemişlerdi. Benimde hızı düşürmek ile ilgili bir düşüncem vardı bununla ilgili comnet ile görüşeyim.
Altyapınızı sorguladığınızda 74 Mbps gibi bir değer gösteriyorsa size en yakın Turk Telekom Bölge Müdürlüğü'ne gidip hat değerlerinizin ekran görüntüsünü de göstererek adres bilgilerinizden yeniden sorgulama yapmalarını isteyin ve iç tesisatınızı CAT6 ile yenilemenize rağmen sorunun devam ettiğini belirterek aradaki bu uçuk farkın sebebini öğrenmeyi deneyin. Çok da uzun sürmeyecek bir işlemle hızınızı olması gereken değerlere çekebilirler. Denemekte yarar var.

Öncelikle problemin sadece sizin evde mi yoksa genel bir sıkıntı olduğunu bilmeniz gerekiyor.Mümkünse aynı saha dolabını kullanan komşularınıza danışın,internet durumlarını öğrenin.Eğer sorun sadece sizin evinize bağlanan internet hattındaysa yapılacak elbette bir kaç şey var,siz zaten en önemli iki etkeni yerine getirmişsiniz.Modem ve kablo değişimi yapmışsınız,buna rağmen sorun çözülmediyse,yüksek ihtimalle evinize gelen alt yapıda problem vardır.Cilcuenca'nın da değigi gibi hız düşürmeniz Snr marjı'nı yükselteceğinden internet bağlantınız daha stabil hale gelebilir.Ayrıca internet servis sağlayıcınızı arayarak port değişim talebinde bulunabilirsiniz.Saha dolabında bazen portlarda da problem olabiliyor.

Muhtemelen Türk Telekom harici TP-Link VDSL2 destekl modem kullanıyorsuz. Yeni üretilen siyah modemler hariç TTNET yazılı modemlerden birini temin edip kullandığınız zaman büyük ölçüde kopma sorunu azalacaktır.

@Cilcuenca'nın önerisinden sonra comnete mesaj attım 24 Mbps'e sabitler misiniz diye işlem gerçekleştikten sonra 2 saattir kesinti yaşanmadı veya anlık olduysa farkedemedim henüz çok uzun süreli test edemedim daha uzun süreli test edip sorun yaşarsam konuyu güncellerim. Yardımcı olmak için mesaj atan herkese teşekkür ediyorum.​

Tekrar merhaba hızımı 24 mbps'de sabitledikten sonra kesilmeler azaldı ama hala sorun devam etmekte örneğin 3-4 saat kesilmeden kullandığım da oluyor 2-3 saat kesildiği için kullanamadığım da oluyor. Daha önce müşteri temsilcileri ile görüştüğümde uploadda sorun gözüktüğünü ancak altyapıda sorun olmadığını söylemişti ilk mesajda yazdığım gibi kabloyu değişmeme modemi değişmeme rağmen sorun devam ediyor. Az önce pek anlamam ama hat değerlerine bakarken birinde aşırı düşük diğerinde normal olduğunu düşündüğüm bir değer gördüm her iki görseli de ekliyorum.
Ashampoo_Snap_11 Ocak 2021 Pazartesi_19h49m30s_002_.png
Ashampoo_Snap_11 Ocak 2021 Pazartesi_19h52m34s_003_.png

Sorun iç tesisattaymış kabloyu değişen usta modeme gelen yerde ek kötü bir kablo kullanmış iyi bağlayamamış sanırım. Şimdi çağırdığım usta o eki kesip direk cat6 kablo ile bağladı modeme hat değerlerinden çok anlamam ama önceki değerlerle karşılaştırdığımda bariz bir yükseliş oldu.
Ashampoo_Snap_26 Ocak 2021 Salı_15h02m06s_004_.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı