1.5 gün devamsızlık hakkım kaldı

Merhaba, özürlü devamsızlık 19.5 özürsüz devamsızlık 8.5 gün okulun kapanmasına 2 aylık bir süre kaldı. Ne yapmalıyım? Lisedeyim.
Eğer devamsızlık barajını aşarsan bahsettiğin okula gidememe sebeplerini okula bildir. Anlayışla karşılayacaklarını ve bırakmayacaklarını düşünüyorum.

genelde kolay kolay kalma olmuyor gevşek davranıyolar tabi bu okuldan okula değişir ama sınav notlarından geçiyorsan ve ortalamanda biraz yüksekse dönem sonu velini okula çağırıp devamsızlıklarla işlem yapıyolar bizim okulda böyle ama sınıfta kolay kolay bırakmıyacaklarını düşünüyorum

Kalan hakkını da kullan.
Neden?

genelde kolay kolay kalma olmuyor gevşek davranıyolar tabi bu okuldan okula değişir ama sınav notlarından geçiyorsan ve ortalamanda biraz yüksekse dönem sonu velini okula çağırıp devamsızlıklarla işlem yapıyolar bizim okulda böyle ama sınıfta kolay kolay bırakmıyacaklarını düşünüyorum
Bilmiyorum, bu konu hakkında biraz gerginim.

Lisede çok fazla devamsızlığım oldu. Üniversitede ise neredeyse okula uğramadım, Hatta son 1.5 yıl sadece sınavlara girdim. Doğru insanlara doğru konuşmayı yaptığında kapılar açılabiliyor. Kendini doğru şekilde ifade et, çözüm aradığına ikna olsunlar, sorunun kaynağının senin eylemlerinin dışında var olduğuna ikna olsunlar, çözüm arama sürecine ortak olmaları gerektiğini hissetsinler. Abartı gibi gelebilir ama burası Türkiye. Defalarca devamsızlık sildirdim, girmediğim sınavlara günler sonra hocanın odasında cevap anahtarı eşliğinde girdim. Püf nokta şu: Hocanın, sana bir ayrıcalık tanırken, ayrıcalık tanıyormuş gibi değil de bir haksızlığı ortadan kaldırıyormuş gibi hissetmesini sağlamalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı