1.5 Milyon TL ile Ne İş Yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum sen işi bilmiyorsun. İslamcilara faiz dedin mi haram haram diye dünyayı ayağa kaldırdılar. Ama katkı payı dedin mi koşa koşa bankaya parasını yatırır. Sonuçta katkı payı faiz değil ki diye kendilerini savunurlar. Yeni din böyle full şekil, içeriğin önemi yok. Adını değiştirince helal oluyor çünkü.

Mesela israf haramdır. Halk açlıktan ağzı kokarken saray yaptırmak, 500 milyon dolar uçak almak, bunlar israftır. Ama israfın adını itibar yaptığında ne oldu? Helal oldu.

Mesela hırsızlık yapmak haramdır. Ama vatandaştan çaldığın parayla yatırım yaparsan ne oldu adı? Çalıyor ama çalışıyor. Ne oldu yani? Hırsızlık helal oldu.

Hiç işi bilmiyorsun, azizim. Bu islamcılardan biraz ders al, lütfen. Biri sana sorduğunda faiz alıyorum, deme; katkı payı, de.

Son düzenleme:

35 yaşındayım zaten Ev işi değilde, arsa tarla kapatıp 5 yıl felan bekleyip ardından piyasaya satıp o şekilde bir iş düşünüyorum ama sabit olarak böyle günlük çalışacağım sabah gidip akşam geleceğim bir ticaret işide istiyorum. Bir yere ortak olmak mı daha mantıklı yoksa hissedar olupda çalışmak mi.
Hocam kesinlikle internet yada ps cafe açın o paranın yarısına ankara nın en iyi internet cafesini açarsınız

Pes kafe internet kafe napılacak ya

Sen benim anlatmak istediğimi anlamamışsın ki ne var bunda diye sorabiliyorsun. 1.si Aklı çalışmayanı görüyoruz. 2.si söylediklerim zoruna gitmiş olabilir, boş yapma diye konuşamazsın haddimizi bilelim.

Konuya gelirsek; ''Kredi çekerken de faiz almasın bankalar o zaman?'' diyorsun ya, işte orada başlıyor herşey. Para satarak milletin sırtından geçinen asalaklara hizmet ediyorsunuz. Neticede siz de elinizdeki parayı bankaya verip ''al bunu sat, çöktüğün paradan bana kâr ver'' diyorsunuz. Ben de diyorum ki, madem paranız var, ÜRETİN - TİCARET YAPIN. Ülkede dönen paraya, esnafa, ekonomiye faydanız olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
O parayı batıracakmışsın gibi hissediyorum, en iyisi babana danış ne yapman gerektiği konusunda.

Eyvallah babam benim eski müthaaitlerden akrabalardan bir kaçtanesi kendi aralarında tartısma yaşadı babaları vefat etti ve miras kavgalarına düştüler Babam bunu görünce dedi ben ölmeden herkesin parasını vereyim en azından mezarda rahat yatarım şimdi kendisi diyor ben hiç bir şey yapmam ya batın ya çıkın sizin bileceğiniz iş isterseniz hiç çalışmayın o parayı yiyin ama bende oturmayı sevmediğimden hazıra dağ dağanmaz o yüzden İş yapmam gerek.
Bence siz direkt bütün paranizi diyanet isleri bakanligina bagislayin, hem ahirete iyi bir yatirim olur sizin için.

Bende öyle düşündüm teşekkürler.

O parayla cok zengin olmak istiyorsan o hayali gec. Çok zengin olan insanlar için 1.5 milyon TL sadece BMW i8 veya Lamhorghini parası. Ben olsam şahsen faize atardım. Ortanın üstünde standartlarda geçinirdim.

Konuyu açtığıma bin pişman oldum danışmanlık hizmeti almayı bende biliyorum. Ama tutup da bir danışmanlık şirketine 30 bin 50 bin tl arası para vermek saçma geldi. Ankara kızılay meydanında bir kaçtane firmayla görüştüm hissedarlık veyahut ortak tarzı kendimde çalışma şartıyla bir takım şeyler görüştüm. Olumlu bakıyorum 1 kaç güne açıklarım hangi işe atıldığımı resimleriyle beraber.

Son düzenleme:
Adam sadece yatırım sordu ve faize bulaşmak istemiyorum dedi. Bunu demesinden sonra islamcilar diye ortalığı germişsiniz. Şu anki siyasete olan karşıt düşüncelerinizi burda dinle ilişkilendirmeyin.

İslamcilar derken neyi kasıt ediyorsunuz?

Sana bir şey diyen yok. Daha okuduğunu anlamıyorsun. Yazıda islamcıların ikiyüzlülüğünden bahsediyorum. Faize haram derler, adını değiştirdikleri katkı payına koşa koşa giderler anlamında.

Boş boş hayali konular açıp Technopat.com gibi bir yerde yatırım tavsiyesi bekleyecek kadar boş bir insansın. Git diyanete yatır kardeşim. 1.5 Milyon TL'si varmış. Biri 50000 TL sermaye ile Çinden aldığı kartlarla 13 yaşında mining yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…