1,5 milyon TL ile ticaret yapılır mı?

Hayattansoğuduk

Centipat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
153
Arkadaşlar, bakıyorum insanlar aylık 20k geliri bile çok cüzi görüyor ve aylık 50-150k kazandıklarını iddia ediyorlar. tır-mır bilmem ne diyorlar. şu an bu para faizde 20k falan geliyor, ama para gittikçe eriyor o yüzden aylık geliri yüksek olacak böyle ticaretlere atılmak istiyoruz. eğer ikna edebilirsem, buna iş önerir misiniz?
 
Türkiye'de ticaret yapılmaz bence. Ekonomisi stabil olmayan ülkelerde ticaret yapan şirketler o ülke dışında yatırımları olmadıkça batmaya mahkum.
Ancak, bireysel olarak ticaret yapılabilir. Bunun için de seçenekler çok.
 
İş kurabilirsiniz. Küçük dükkanları 200-300 bine kurabiliyorken büyük bir iş yeri kurup işletebilirsiniz ama bildiğiniz bir iş olsun yoksa tuttuğunuz usta sizi dolandırabilir.
 
Parayı nasıl batırırım diyorsunuz :D

Fırsatları kendiniz bulacaksınız hocam. Hangi şehirdesiniz, bölgenin ne eksiği var, harcama eğilimleri neler sizin karakteriniz yapınız vasfınız neye uygun vs vs bilmeden söylemek zor. Ama bir tavsiye olacaksa 1.5m tl birikiminizi ticarette kullanmak yerine krediyle borçlanarak girin. Çünkü riskin tamamını siz üstlenmeyin. Bankayı ortak edin. Özellikle tl ile borçlanmak için(iyi borç) enflasyonist ortamın olması gayet iyidir. Ve ticareti ihracata yönelik de yapmayı düşünebilirsiniz. Özellikle yazılım vs ile alakalı. Fiziki ürün satmadan ihracat yani, hizmet vs de olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı