1,5 milyon TL ile ticaret yapılır mı?

Türkiye'de ticaret yapılmaz bence. Ekonomisi stabil olmayan ülkelerde ticaret yapan şirketler o ülke dışında yatırımları olmadıkça batmaya mahkum.
Ancak, bireysel olarak ticaret yapılabilir. Bunun için de seçenekler çok.

Hocam Instagram'da gezinirken gördüm insanlar bu tür paralara para değil falan diyor yani ne işi yapıyorlar acaba anlamış değilim söyleselerde bizde yapsak.

Bu videonun yorumlarında…

Dostum benim düşüncem bu zamanlarda bir işe para yatırmak tamamen saçmalık benim düşüncem bu çünkü ne olacağı belli değil eğer gerçekten tutacak bir işe bulabilirsen o zaman işe gir derim ama tutacağından emin ol yoksa iyi olmaz bence şu devirde para faizde kalması lazım veya Türk lirasını dolara çevirip faizi dolar olarak almak en azından örnek olarak elindeki para bugün 1000 dolar faiz veriyorsa bugün 17 bin TL 2 ay sonra 25 30bin TL olabilir bu şekilde paranda değer kaybetmez ya da illa bir iş yapmak istiyorum diyorsan araç alıp satabilirsin ama piyasası iyi olan araçları bulmak lazım yoksa oda olmaz.

Bir tane ev alabilirsin. 2+1 şanslıysan 3+1.

İstanbul gibi büyük şehirlerde 1,5 milyona bir tane ev bile alınamaz büyük ihtimal. Benim hayalim biraz daha küçük şehirler içindi. Mesela benim yaşadığım yerde satılık bir ev örnek vereyim sahibi 600bin ister, ama kirası 900-1200 arasıdır :)

Bu videonun yorumlarında…

Yatırım tavsiyesi yasak bazı işler var araştırın bulursunuz.

Hocam yani ne araştırcağım bilmediğim için soruyorum insanlar aylık bile paraya para demiyor mubarak bizde fakir fakir geçiniyoruz.

O parayı bankada yokmuş gibi görmek lazım. Gelen 20K faizi taksitli ev almaya ayırırsınız. Ev ödemesi bittiği zaman yatırım düşünürsünüz. Hem ev sahibi olursunuz, hem de yatırım için para olduğu gibi durmuş olur. Türkiye'de yatırım yapmak çok riskli. TL değersiz ama ülkede yaşayanlar için altın değerinde. Böyle bir tezatlık var. O yüzden garantiye almak lazım olan parayı. 1TL için bile riske giremeyecek durumdayız.

Dostum benim düşüncem bu zamanlarda bir işe para yatırmak tamamen saçmalık benim düşüncem bu çünkü ne olacağı belli değil eğer gerçekten tutacak bir işe bulabilirsen o zaman işe gir derim ama tutacağından emin ol yoksa iyi olmaz bence şu devirde para faizde kalması lazım veya Türk lirasını dolara çevirip faizi dolar olarak almak en azından örnek olarak elindeki para bugün 1000 dolar faiz veriyorsa bugün 17 bin TL 2 ay sonra 25 30bin TL olabilir bu şekilde paranda değer kaybetmez ya da illa bir iş yapmak istiyorum diyorsan araç alıp satabilirsin ama piyasası iyi olan araçları bulmak lazım yoksa oda olmaz.

Hocam bu aylık 50-100K kazanıyorum diyen insanlar tam olarak ne yapıyor?

Arabadan anlıyorsanız direkt galeri düşünürdüm. 1.5 milyon TL'lik bir arabadan en az 150-200 bin TL kâr ediliyor. Amcam galerici mesela. Orta halli bir galeri diyebiliriz 100-600k arası arabalar satılıyor galerisinde. Komisyonculukla beraber yaklaşık aylık 20-25 bin TL kazanıyorlar sadece 2-3 arabadan. Bazen tek arabadan 100 bin bile kazandıkları oluyor.

O parayı bankada yokmuş gibi görmek lazım. Gelen 20k faizi taksitli ev almaya ayırırsınız. Ev ödemesi bittiği zaman yatırım düşünürsünüz. Hem ev sahibi olursunuz, hem de yatırım için para olduğu gibi durmuş olur. Türkiye'de yatırım yapmak çok riskli. TL değersiz ama ülkede yaşayanlar için altın değerinde. Böyle bir tezatlık var. O yüzden garantiye almak lazım olan parayı.

Hocam zaten evde var 2 tane 1,5 milyon ayrı yetten 5 katlı apartmanda var o da bir 3 milyon eder, arabada var bir 500, ama yani aylık gelir çok cüzzi, elindeki sıcak paraya göre bu arada para benim değil bir aile ferdinin söz geçirip parasının heba olmamasını istemiyorum.

Ev alırsın diyen arkadaşlar hiç düşünmeden mi yazıyor ? Adam zaten şuanki sermayesini bankada tuttuğu sürece aylık 20 bin para alıyor. 1.5 milyona alacağı evden aylık alacağı kira 3500-4000 bin olsun bu mu ticaret ?

Hocam çok farklı ticaret yolları var, fakat çoğu risk almayı ve bazı konularda bilgi gerektiriyor. Fakat ekonomi okadar vahim durumdaki önceden olsa tavuk işine gir derdim, solucan işine kısacası hayvancılıkla uğraşabilirsin derdim fakat yem fiyatları aşılar şunlar bunlar o kadar pahalandi ki o işle uğraşanlarda artık ya battı ya da malı mülkü komple elden çıkarma peşinde. Araba alım satımları çok güzel karlar bırakıyor, fakat bunun içinde arabalar hakkında bilgili olman lazım, bir görüşte arabayı tanıman okuman lazım ya da anlayan biri olması lazım yanında. Yani aslında yapmak istenildiğinde yine bir çok şey bulunabilir ama dediğim gibi şu ekonomide herşeyin elinde patlama oranı çok yüksek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı