1.5 milyon TL'ye 320d vs 320ied (F30)

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

1.500.000 TL bütçem ile F30 kasa 320d (2.0 184) veya 320ied (1.6 170) almayı düşünüyorum fakat çevremdeki insanlar 320ied'nin çok fazla kroniğinden bahsederek araçtan biraz soğuttular. 320d için de bakım masraflarının ağır olması sebebiyle 320ied'ye nazaran daha az sanayiye uğrarsın ama masraf olarak hemen hemen aynı olur diyorlar. 320ied'de ise ufak meblağlarla sık sık sanayiye uğrarsın deniyor. Bu bilgi ne kadar doğru, ufak meblağlardan kasıt neler olabilir, fikir sahibi olmak istiyorum.

Önümde 2 seçenek var: Bu bütçe doğrultusunda 170-180 bin km'de 320d, sadece sunroof haricinde bomboş bir F30

ya da

130-140 bin civarlarında full yetkili servis bakımlı 320ied Luxury Line Plus, Harman Kardon, koltuk ısıtma, elektrikli arka makam perdeleri, hafızalı koltuk vb. gibi dolulukta sedef beyaz, koltuğu kırmızı/taba gibi bir araç alabiliyorum.

Opsiyon olarak arada çok ciddi fark var o yüzden aşırı kararsız kaldım. Gerçekten 320ied bahsedildiği gibi çok ciddi kronikleri olan bir araç mıdır? 320d alıp boş paket ve daha yüksek km'de almak daha mı mantıklı? Bilen, kullanan detaylarıyla aydınlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tamamen fikrimi söylemek istersem eski kasa BMW alınmaz genelde hor kullanılmış ve bakımları tam anlamı ile yapılmamış arabalar var eğer tanıdık birinden almıyorsanız kesinlikle alınmaz onun yerine daha yeni model 2021-22 leon fr çok daha mantıklı olur sizin için.

Hocam tamamen fikrimi söylemek istersem eski kasa BMW alınmaz genelde hor kullanılmış ve bakımları tam anlamı ile yapılmamış arabalar var eğer tanıdık birinden almıyorsanız kesinlikle alınmaz onun yerine daha yeni model 2021-22 leon fr çok daha mantıklı olur sizin için.
Şu anda MK3 leon sahibiyim hocam. 3 yıldır biniyorum. MK4 kasalar hoşuma gitmiyor belki olsa olsa MK3.5 olabilir diye düşünmüştüm ama pek farkı yok hemen hemen aynı araç. Değişiklik olsun, fark göreyim istiyorum. Bu bütçeyle VAG grubunda beni çeken bir araç yok. Dolayısıyla ben de F30 alayım ama mümkün olduğunca sıkıntısız olan başımı minimum ağrıtacak motorlusu neyse onu alayım diyorum.

320ied bazında konuşursak luxury line plus paket full yetkili servis bakımlı araç bulabildim. Ama dizel özelinde böyle bir araca denk gelemedim bu bütçeyle. Biraz daha bakımsız/yıkık gibi 180 bin civarında baktığım araçlar. Belki 200+ kmlere bakarsam daha bakımlısı denk gelebilir.

Son düzenleme:
Şu anda MK3 leon sahibiyim hocam. 3 yıldır biniyorum. MK4 kasalar hoşuma gitmiyor belki olsa olsa mk3.5 olabilir diye düşünmüştüm ama pek farkı yok hemen hemen aynı araç. Değişiklik olsun, fark göreyim istiyorum. Bu bütçeyle vag grubunda beni çeken bir araç yok. Dolayısıyla ben de F30 alayım ama mümkün olduğunca sıkıntısız olan başımı minimum ağrıtacak motorlusu neyse onu alayım diyorum.

320ied bazında konuşursak luxury line Plus paket full yetkili servis bakımlı araç bulabildim. Ama dizel özelinde böyle bir araca denk gelemedim bu bütçeyle. Biraz daha bakımsız/yıkık gibi 180 bin civarında baktığım araçlar. Belki 200+ kmlere bakarsam daha bakımlısı denk gelebilir.

şahsen şu an 3 serisi düşünsem ve G20 kasa olmasa eski kasa olsa muhtemelen 320ied 50.yıl olurdu bunlar hem full hem genelde kullanıcısı daha mülayim apaçi tarzı olmayan kişiler oluyor eğer bütçe uyuyorsa ya da yaklaşırsa onu almanı tavsiye ederim vakti zamanında bende çok düşünmüştüm ama çok pahalı idi içimde UK'de kalan modeldir 50.yıl paket

şahsen şu an 3 serisi düşünsem ve G20 kasa olmasa eski kasa olsa muhtemelen 320ied 50.yıl olurdu bunlar hem full hem genelde kullanıcısı daha mülayim apaçi tarzı olmayan kişiler oluyor eğer bütçe uyuyorsa ya da yaklaşırsa onu almanı tavsiye ederim vakti zamanında bende çok düşünmüştüm ama çok pahalı idi içimde UK'de kalan modeldir 50.yıl paket
Benim de hoşuma giden bir araç ama bütçem maksimum 1.500.000 maalesef

Benim de hoşuma giden bir araç ama bütçem maksimum 1.500.000 maalesef.

200k daha biriktirebilirsen 40.yıl düşün hocam bekleyemem dersen sen bilirsin ama söylediğin arabayı hasar kaydı yoksa kilometre maksimum 100.000 ve geçmemişse anca öyle alırım öteki türlü gerçekten başını ağrıtabilir.

Bu arada bende aynı bütçeyle aynı ikilem arasındayım, genelde F30 bilenlerin hep önerdiği motor 320d fakat temizleri bulunması veya km düşük bulunması çok zor bu bütçelerde. 320ied ise biraz daha kronik sorunlu, temiz bakımlısı olursa sorun çıkarmayan bir model. Genellikle F30ların kitlesi hep yanlayayım, sınırları yaşayayım her ışıkta 0-100 deneyeyim, ışıklarda insanlarla yarışayım denilen bir kitle olduğu için hep yıpranmış araçlar oluyor piyasada. Luxery line ise o insanların tercih etmediği bir model olduğundan daha temiz bulunabiliyor, araştırmalarım o yönde. :)

N13B16 psa üretimi bir motor kronikleriyle meşhur N20B20 motor düşünürseniz 3.20i onlar güzel 3.20D de güzel ben sorunsuzluğa bakarım 3.20D alırım hem daha güçlü motor. 5.20i F10'lara da bakmanızı tavsiye ederim N20B16 motor var onlarda 2.0 motordan kısıldığı için biraz verimsizdir ama sorunsuz gayet güzel bir motor.

Bir de ben BMW alırken jantının orijinal olmasına çok dikkat ederim çünkü orijinal olanlar genellikle düzgün kullanılmış oluyor. Ayrıca sonradan taktıkları yan sanayi jantlar alt takımı bozuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı