1.6 Lt Passat beygir artışı için ne yapılabilir?

Araç 1.6 benzinli standart 102 HP ama yürümüyor. Gençliğin de vermiş olduğu hevesle birkaç şeyler yapmak istiyorum. Yazılım ile maksimum 10 beygir artıyor ve etkisi olmuyor desem yeridir. 0-100 bir gün gibi sürüyor. Benim hedefim 130-150 beygir arası bir güç elde edebilirsem çok iyi olur. Araca ne yapabilirim?
Hocam araç atmosferik motorlu olduğu için en fazla açık hava filtresi takıp son-orta susturucu iptal edebilirsiniz, yani yapması basit şeyleri söyledim. Fazlasını Türkiye’de yapmak yerine araba değiştirdiğinizde daha fazla kâr ediyorsunuz :)

Dediklerimi yaparsanız hem ses olarak tatmin eder hem de az bir şey performans artışı sağlarsınız ama çok fazla bir şey beklemeyin. Sonuçta Hitler motorlu bir Passat’tan bahsediyoruz, verimsiz bir motor üstüne ağır bir araba olunca yapacak bir şeyiniz kalmıyor.

Araç eski model yapılacak pek bir şey yok. Aile aracı diyorsun yazılım harici diğer yapacağın şeyler aile aracı için abartıya kaçar. Ya tatlı tatlı bineceksin ya da model değiştireceksin.

Aynı kasanın 2.0 benzinlisini almayı düşünmüştüm ama nedense CC yükseldikçe fiyatı da orantılı şekilde artıyor. Aynı kasayı sadece motor seçeneği için 50k fazla vermek de gerçekten saçma geliyor. Ama dediğiniz gibi 1.6 atmo motor için her şey çok kısıtlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı