1.700 TL Gaming monitör önerisi

Öneriniz var mı. Başka model de bulamadım kaliteli 27 inch.

Yakın mesafeden kullanmayı düşünüyorsanız 24" ekran öneririm. 1080p çözünürlükte alınacak en iyi modellerden biri de XG2405. IPS panel ve rekabetçi oyunlar için ideal özelliklere sahip.

VA daha iyi diye biliyorum yanlış mı?

VA daha iyi diye biliyorum yanlış mı?
Renk kalitesi bakımından IPS, oyun için TN, ikisinin ortası VA.

VA öneririm giriş gecikmesi ve tepki süresi bakımından TN panellere çok yakınlar, IPS paneli 1 hafta kullanıp TN panele bakınca gözleriniz acır. VA paneller bu ikisini çok iyi dengelemişlerdir.

Son düzenleme:
Renk kalitesi bakımından IPS, oyun için TN, ikisinin ortası VA.

VA öneririm giriş gecikmesi ve tepki süresi bakımından TN panellere çok yakınlar, IPS paneli 1 hafta kullanıp TN panele bakınca gözleriniz acır. VA paneller bu ikisini çok iyi dengelemişlerdir.
Samsung'un ürettikleri hakkında bir ton şikayet var. Viewsonic öneriyorlar yada AOC

Samsung'un ürettikleri hakkında bir ton şikayet var. Viewsonic öneriyorlar yada AOC
Hiç Samsung oyuncu monitörü denemedim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Samsung'un ilgilendiği pazar daha çok televizyon ve gündelik kullanım olduğu için sıkıntı olabilir. Öte yandan AOC ve Viewsonic uzun zamandır oyuncu pazarındalar, kullanıcıların ne sevdiğini, neye yöneleceklerini iyi biliyorlar. En son AOC televizyon gördüğümde yıl 2010 falandı herhalde :D

Hiç Samsung oyuncu monitörü denemedim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Samsung'un ilgilendiği pazar daha çok televizyon ve gündelik kullanım olduğu için sıkıntı olabilir. Öte yandan AOC ve ViewSonic uzun zamandır oyuncu pazarındalar, kullanıcıların ne sevdiğini, neye yöneleceklerini iyi biliyorlar. En son AOC televizyon gördüğümde yıl 2010 falandı herhalde :D.

Benim tek anlamadığım şu;

Eğer bir kişi iyi bir oyuncu ise TN / VA fark ne kadar eder ki?

Benim tek anlamadığım şu;

Eğer bir kişi iyi bir oyuncu ise TN / VA fark ne kadar eder ki?
Kaliteli TN panellerin giriş gecikmesi ve pixel tepki süresi VA ve IPS panellere göre iyidir fakat renk kalitesi aşırı kötüdür. Bunu IPS ve TN paneli 1 hafta kullanmadan anlayamazsınız maalesef. VA ile TN panellerinin oyun performansı birbirine ciddi derece de yakındır ama renk kalitesi bakımında VA paneller IPS'lere yakındır bu yüzden hem renkleri canlı verir hem de oyun performansı iyidir. Attığım foto tam doğru olmasa da aklınızda bir fikir olsun. Kısaca sorunuzun cevabı oyun farkını gözle göremezsiniz ama renk kalitesini görürsünüz. Oyun performansı TN ile çok yakındır.

Dosya Ekleri

• NCFUyUq6mRwnBTdRyBlo2I-GrbwvPOa8ATqTTmcXYZw.jpg
    NCFUyUq6mRwnBTdRyBlo2I-GrbwvPOa8ATqTTmcXYZw.jpg
    205,9 KB · Görüntüleme: 34
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı