Arkadaşlar selam kron xc-100 satın aldım fakat kadro büyüklüğü boyumu biraz aşıyor. Boyumun uzaması için daha zaman var fakat 20 kadroyu kullanabilir miyim? Şuan için.
Arkadaşlar selam Kron XC-100 satın aldım fakat kadro büyüklüğü boyumu biraz aşıyor. Boyumun uzaması için daha zaman var fakat 20 kadroyu kullanabilir miyim? Şu an için.
Evet bende ileriyi düşündüm model de şu kardeşim bakarsın belki hidrolik frenli iyimi sence?Boyundan ziyada bacak ölçüne göre bisiklet seçmen gerekiyor. 1.78 Boy'a genelde 18 kadro boyu uygun oluyor. Jant seçiminizi bilmiyorum. Ancak jantta 27.5'dan yukarısını tavsiye etmem. 29 Jant'da akort ayarı çok çabuk bozuluyor onu herkeste düzeltmek istemiyor. Bisiklette Kron değil de Carraro markasını tercih etseydiniz keşke. Carraro Big 2720 kullanıyorum boyum 1.75. Bisikletin kadro boyu 20, jant ölçüsü 27.5. Bisiklete çok kolay alıştım. Acemi değilsen 1 haftada günde 5-6 saat sürerek alışıyorsun. Aslında ikimize uygun olan 18 kadro boyu. Ben ileriki zamanları düşünerek 20 aldım. Sen de 20 alarak bence doğru karar vermişsin o konuda.
Evet bende ileriyi düşündüm model de şu kardeşim bakarsın belki hidrolik frenli iyimi sence?Boyundan ziyada bacak ölçüne göre bisiklet seçmen gerekiyor. 1.78 Boy'a genelde 18 kadro boyu uygun oluyor. Jant seçiminizi bilmiyorum. Ancak jantta 27.5'dan yukarısını tavsiye etmem. 29 Jant'da akort ayarı çok çabuk bozuluyor onu herkeste düzeltmek istemiyor. Bisiklette Kron değil de Carraro markasını tercih etseydiniz keşke. Carraro Big 2720 kullanıyorum boyum 1.75. Bisikletin kadro boyu 20, jant ölçüsü 27.5. Bisiklete çok kolay alıştım. Acemi değilsen 1 haftada günde 5-6 saat sürerek alışıyorsun. Aslında ikimize uygun olan 18 kadro boyu. Ben ileriki zamanları düşünerek 20 aldım. Sen de 20 alarak bence doğru karar vermişsin o konuda.
Evet bende ileriyi düşündüm model de şu kardeşim bakarsın belki hidrolik frenli iyi mi sence?
Evet bende ileriyi düşündüm model de şu kardeşim bakarsın belki hidrolik frenli iyi mi sence?
Hmm dostum öncelikle detaylı açıklaman için çok teşekkürler. Şimdi çok mu dandik diyorsun 4.300 TL paramız vardı 0 olarak Amazon.com.tr den bunu aldık amazonun güvencesi de cezbetti biraz hata mı ettik sence 5000 tlden düşmüştü. Daha kargolanmadı çok adi ve parasını haketmiyor tabiri caizse kazıklandın demek istiyorsan çekinme söylersen siparişi iptal edip dediğin bir 4000-4500 bandındaki bisiklete yönelebilirim.Hidrolik frenli her zaman en iyisidir ama o bisikletin üstündeki hidrolik frenler Çin malı ve iyi marka değil. Ancak frenlerin hava yapmamasına özen gösterin. Bisikleti 180 derece ters yatırmayın frenler hemen hava yapar. Hidrolik fren o konuda biraz mızmızdır. Bisikletten anlamıyorsanız araziye girmeyeceğim, asfaltta betonda kullanacağım diyorsanız V-fren en iyi seçenek olacaktır. Mekanik diski hayatta önermem. Hidrolik fren iki piston olarak sıkıştırırken, mekanik frende tek piston diski sıkıştırıyor.
Keşke Kron ön aynakolu Zozo marka kullanmasaymış. Yürüyen aksamı ve frenleri full set Shimano kullansa daha iyi bisiklet olurmuş. Bileşenleri tamamen giriş seviyesi kullanılmış ve maliyeti iyice kısmaya çalışmış. Almadıysan o bisikleti FORCE 751 27,5 bu bisikleti almanı öneririm. Bunun bileşenleri o Kron'dan daha iyi. Shimano her zaman Shimano'dur. Fren olarak da yürüyen aksam olarak da. Kron hidrolik fren olarak Azurtek diye marka kullanmış. Adı duyulmamış bir marka. Hidrolik frende üç marka iyidir Shimano, Magura ve SRAM. Ben Carraro'nun üstündeki Shimano Deore frenleri söktüm. Elimde eski bisikletimde kullandığım Magura marka MT5 model frenleri taktım. Bu bahsettiğim üç marka dışında fren markası varsa o bisikletin üstündekini değiştir derim çünkü senin canın o frenlere bağlı. Ama aslında bisiklete para verirken üstündeki bileşenden çok kadrosunun kalitesine para veriyorsun. Aşağıdaki markaları kadro ve bileşen kalitesine göre yazacağım.
Aslında yabancı markalı bisikletlerin hepsi Türkiye'de üretiliyor bunu da söyleyeyim. Bazı markalar Türkiye piyasasında sunulmuyor, sunulsa bile döviz bazında satılıyor. Benim elimde iki dağ bisikleti var. Birisi Cube (Fritzz 180 hpa modeli 18 kadro boyu) diğeri de Carraro (Big 2720).
Alacaksanız bu markalara bakın derim. Carraro, Giant, Bisan, Ghost, Merida, Mosso, Orbea, Orbis, Canondale, Scott, (Salcano belki bakılabilir).
Cube (Türkiye de 2.el olarak satılır meşhur sarı sitede), trek, specialized ve KTM çok pahalıdır.
4000-4500 bandını aşamam hocam. 0 olması lazım ben en ucuz bunu buldum sen biliyorsan bu belirttiğim bütçede önerirsen çok makbule geçer iptal edip alalım onu.Çünkü bileşenlerine baktığımda evet kazıklanmış gibisin. Kron eskiden kaliteli üretiyordu. Türkiye'de üretilenlerin arasında en iyisi Carraro sana bunu net söyleyebilirim. Carraro İtalyan markasıdır. Onun patentiyle üretiliyor. Bianchi ile aynı fabrika da üretilir Manisa'da. Sana attığım bisiklet ondan daha iyi bir bileşene sahip. Bir tık pahalı Kron'dan ama fiyatının hakkını verdiğini söyleyebilirim.
4000-4500 bandını aşamam hocam. 0 olması lazım ben en ucuz bunu buldum sen biliyorsan bu belirttiğim bütçede önerirsen çok makbule geçer iptal edip alalım onu.
Bu kronu modifiye etmek daha mantıklı nekadar tutar peki aynakoli ve frenleri shimano yapmam şuan güncel sence? Bide H.disk fren çok mu zahmetli ben 1 ay bineceğim senede her sene beni ugraştıracaksa balata yağ fren havası falan hiç kalkışmayayım ben dandik bi bisiklet alıp yoluma bakayım ucuz yollu. Ben engebeli arazilere gireceğim ama h.disk meşakatli dedin aklımı çeldin şimdiEğer ıslak havalarda kullanmayacaksan ve araziye girmeyeceksen çoğunlukla asfaltta beton zeminde kullanacaksan hiç bütçeni zorlayıpta hidrolik disk frenli bisiklet alma derim. Hem maliyetli hem de bisiklet tamirinden anlamıyorsan seni çok uğraştırabilir. Hava yaptığında ustaya gidip onu yaptırması, fren yağını değiştirmesi, zamanla balatanın ve diskin değişmesi falan hep sana ekstra maliyet bindirecek. FORCE 700 27,5 ikinci alternatif şöyle de yapabilirsin. Eline para geçer ön aynakolu ve frenleri sonradan Shimano ile değiştirebilirsin zamanla o Kron bisiklette.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.