1.800 TL kask önerisi

Yasin Caglar

Hectopat
Daha fazla  
50CC bir scooter aldım. Yarın kask alacağım. İş yerim 2.5 km'lik mesafede. Yani haftada 6 gün, 2.5 gidiş 2.5 geliş olmak üzere haftalık 30 km, sağa sola gitmelerle en fazla 50 km kullanırım. Fiyat olarak çok harcamak istemiyorum. Sizce 1800 TL'lik ncr kask veyahut 2.5 3 bin civarı zeus - LS2 tarzı kasklar yeterli midir? Çok km yapmayacağım için yeterli gibi geliyor ama tabii ki sizlerin tecrübesine danışmak istedim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
50CC bir scooter aldım. Yarın kask alacağım. İş yerim 2.5 km'lik mesafede. Yani haftada 6 gün, 2.5 gidiş 2.5 geliş olmak üzere haftalık 30 km, sağa sola gitmelerle en fazla 50 km kullanırım. Fiyat olarak çok harcamak istemiyorum. Sizce 1800 TL'lik ncr kask veyahut 2.5 3 bin civarı zeus - LS2 tarzı kasklar yeterli midir? Çok km yapmayacağım için yeterli gibi geliyor ama tabii ki sizlerin tecrübesine danışmak istedim. Teşekkür ederim.
Kilometre yapmakla alakasız bir durum.
500 metre dahi mesafe olsa pahalısını alın demiyorum ama işe yarar bir kask alın.

yani NCR işe yaramaz bir kask mı? Doğru mu anladım. Yazın tam kapalı kask da bunaltmaz mı ya.
Tam kapalı almanıza gerek yok hocam.
Hatta aynen dilediğiniz gibi açık almanızı öneririm. Sadece en azından orta kalite olsun.
Söylemek istediğim şey gideceğiniz mesafenin alacağınız kaskın önemini zerre kadar bile azaltmayacağı.
250 CC Yamaha var ama bu beni kask konusunda bilgili yapmaz.
Tercih edilen ve güvenilen bir kask olsun yeterli.

EK: İlerde motoru büyütürseniz açık kask en azından yedek kask/yolcu kaskı olarak işe yarayacaktır.

Son düzenleme:
Yarım kask önermem hiçbir şekilde hiçbir koruması yoktur sıcak soğuk demeden Full face kask alın önerim LS2 o fiyatlarda en başarılısı.

Tam kapalı almanıza gerek yok hocam.
Hatta aynen dilediğiniz gibi açık almanızı öneririm. Sadece en azından orta kalite olsun.
Söylemek istediğim şey gideceğiniz mesafenin alacağınız kaskın önemini zerre kadar bile azaltmayacağı.
250 CC Yamaha var ama bu beni kask konusunda bilgili yapmaz.
Tercih edilen ve güvenilen bir kask olsun yeterli.

EK: İlerde motoru büyütürseniz açık kask en azından yedek kask/yolcu kaskı olarak işe yarayacaktır.
Teşekkür ederim üstad

Yarım kask önermem hiçbir şekilde hiçbir koruması yoktur sıcak soğuk demeden Full face kask alın önerim LS2 o fiyatlarda en başarılısı.
Teşekkür ederim hocam

yani NCR işe yaramaz bir kask mı? Doğru mu anladım. Yazın tam kapalı kask da bunaltmaz mı ya.
Kanın akacağına terin aksın. Kaza anında ilk çene çarpıyor. Yere düşme değil, kaza. Önüne araba çıkarsa ve 30la arabaya vurursan ilk çenen çarpacak. Karar senin. İstersen sırf ceza yememek için nazi kask tak. Kişisel tercih.

Bu şekilde bakarsak bisiklet kullananlar hatta yayalar bile LS2 almalı.
Elbette ki maximum güvenlik iyidir ama insanoğlu her durumda f/p değerlendirmesi gibi şartlara uygun değerlendirme yapmak durumunda.
Taş düşebilir, ayı çıkabilir.

Kapalı kask bence daha güvensiz olacak.
Neden mi?
Basit.
İhmal edecek ve açıkçası bunu yazarken şunu düşündüm.
Ben ihmal ederdim. Mesela fırına ekmek almaya giderken.

Bu şekilde bakarsak bisiklet kullananlar hatta yayalar bile LS2 almalı.
Elbette ki maximum güvenlik iyidir ama insanoğlu her durumda f/p değerlendirmesi gibi şartlara uygun değerlendirme yapmak durumunda.
Taş düşebilir, ayı çıkabilir.

Kapalı kask bence daha güvensiz olacak.
Neden mi?
Basit.
İhmal edecek ve açıkçası bunu yazarken şunu düşündüm.
Ben ihmal ederdim. Mesela fırına ekmek almaya giderken.
50cc motor, 80cc olunca 70-80'lere çıkıyor. 70-80'le koşabiliyorsan bir kask takmanı öneririm zira ölümcül hızlar. Kaldı ki hiç birinde abs yok. Özellikle ıslak zeminde ekipmansız binilmemesi gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı