1 ay olmadan işten çıkmak

Eğer çalıştığın yer ihbar süresi var beklemen lazım diyorsa beklemen lazım. Eğer yok diyorlarsa hemen sözleşme imzalatıp çıkartıyorlar. İş yerine ve patrona bağlı.

Dönerci de filan çalışıyorsa öyle maalesef. Bende 1 ay 2 hafta çalıştım. 14 saat, sabah 8 buçukta başlıyor akşam 10 buçuk gibi bitiyordu... 2 hafta da bir izin alıyordum.

Bugün konustum ve üzüldüm falan dedi senin yerine birini alana kadar çalışırsın sonra gidersin dedi fakat benim en erken şekil de çıknak istiyorum yarın görüşmeye biri gelecekmiş onu alırlarsa hani son günüm olur mu falan dedim bu hafta çalışırsın haftaya gelmezsin dediler daha erken çıkabilir miyim hani buna hakları var mı?

Maalesef dilekçe imzalamadan çıkarsan 2 haftayı kesebilirler. Bu süre hem yerine başkası gelmesi için hem de gelen kişinin işi öğrenmesi için. İsterseler hemen işten çıkartabilirler ama sen hemen çıkamazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…