1 aylık termal macun kurumuş

HyperGF

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
R7 7800X 3D
İşlemcim 80 derecelere çıkmaya başlayınca şüphelenip macunu kontrol ettim. Neredeyse yok olmuş ve çok kötü durumdaydı. Bundan 2 ay önce yine değiştirdim, ondan önce de 9 ay önce değiştirmiştim. Sebebi ne olabilir, macun işlevini yitirmiş olabilir mi? Kullandığım marka Arctic MX-4 (CPU: R7 7800X3D & MSI 360mm).

Dosya Ekleri

• IMG_20250616_015444.jpg
    IMG_20250616_015444.jpg
    168,8 KB · Görüntüleme: 433
  • IMG_20250616_015017.jpg
    IMG_20250616_015017.jpg
    352,8 KB · Görüntüleme: 176
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yaymana rağmen bir kaç ayda taşıyorsa macun değiş bence. Dediğim gibi daha yoğun macunlara yönelebilirsin.
Değiştireceğim, macun gelene kadar sadece idarelik sürdüm şu anlık. Direkt link atarak macun önerebilirseniz sevinirim, yanlış almayayım. Ayrıca yaymak içinde kullanışlı bir şeye ihtiyacım var.

Değiştireceğim, macun gelene kadar sadece idarelik sürdüm şu anlık. Direkt link atarak macun önerebilirseniz sevinirim, yanlış almayayım. Ayrıca yaymak içinde kullanışlı bir şeye ihtiyacım var.
İşlemci fanini taktiginiz zaman zaten yayilacak daha cok önerim nohut tanesi büyüklüğünde islemcinin ortasina sıkıp fani takmak zaten işlemci fani onu yayacaktir

İnternet gittiginden geç attim kb

İşlemci fanini taktiginiz zaman zaten yayilacak daha cok önerim nohut tanesi büyüklüğünde islemcinin ortasina sıkıp fani takmak zaten işlemci fani onu yayacaktir

İnternet gittiginden geç attim kb
Nokta yöntemini çok önermiyorlar. Kenarlarda azıcık gelmeyen yer kalabiliyor. En iyi yöntem sıktıktan sonra eşit bir şekilde yaymak.

Bütçenize hangisi uyarsa onu alabilirsiniz.

Nohut/bezelye tanesi kadar sıktıktan sonra varsa plastik spatula yoksa kredi kartı veya benzeri bir araçla yayın. Ya da macunu damlattıktan sonra yaymadan soğutucu bloğu üzerine koyup ufak hareketlerle sağa sola oynatın ama artık bloğu kaldırmayın, öylece vidalayın. Çay kaşığı çok da eşit bir yayılım sağlamaz.

Bütçenize hangisi uyarsa onu alabilirsiniz.
https://www.hepsiburada.com/thermal...tg-k-015-r-p-HBV00000YSFA9?magaza=Hepsiburada Bu nasıl hocam? çoğu kişi bunu önerdi.

Geri
Yukarı