1 aylık WD HDD takılma yapıyor

Resimdeki gibi Smart değerlerini verirseniz iyi olur. Silinmeyen dosya ya kullanılıyor veya zararlı bir kod engel oluyordur.
Hocam böyle durum :
1620168582557.png

Resimdeki gibi Smart değerlerini verirseniz iyi olur. Silinmeyen dosya ya kullanılıyor veya zararlı bir kod engel oluyordur.
Diski onar yaptım dosyalarda sıkıntı yok şuan. Ama tereddüt ediyorum, önceden bir harddisk yanması yaşadım çok önemli dosyalarım gitti. O yüzden tedbir almam lazım.

Eğer emin olmak istiyorsanız okuma-yazma, (benchmark) rastgele erişim (random access) performansını da test edin. Hepsine rağmen disk sorunsuz virüs taraması yapın her şey yolunda giderse kablodan emin olun. (Dosyalar sizin için çok önemli ise iki yedek almanız daha iyi olur.)
1620171960840.png

Benchmark
1620171998652.png

Random

Diski kullanırken falan mı test ettiniz? Başta enteresan bir dalgalanma olmuş, ortada bir düşüş olmuş ama genel olarak stabil gibi ama bana göre sağlıklı değil çünkü dikeyde Megabayt/s yatayda Megabit üzerinden değerlendirme yapmış. (Siz hangi sürümü kullandınız acaba? mB üzerinden olduğuna göre 2.75 (belki daha eski) falan olmalı.) Yatayda gB (gigabayt) olsaydı hem saçılımları daha rahat görürdük. (Bir de hata taraması (error scan) yapar mısınız?)

Diski kullanırken falan mı test ettiniz? Başta enteresan bir dalgalanma olmuş, ortada bir düşüş olmuş ama genel olarak stabil gibi ama bana göre sağlıklı değil çünkü dikeyde Megabayt/s yatayda Megabit üzerinden değerlendirme yapmış. (Siz hangi sürümü kullandınız acaba? mB üzerinden olduğuna göre 2.75 (belki daha eski) falan olmalı.) Yatayda gB (gigabayt) olsaydı hem saçılımları daha rahat görürdük. (Bir de hata taraması (error scan) yapar mısınız?)
Hemen yapıyorum hocam.
Hocam biraz uzun sürüyor sanırım disk boyutu yüksek olduğu için böyle.
1620248031581.png

Bir problem yok sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı