1 Bilgisayara 2 HDD Takılır mı?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Fotoğrafta gördüğünüz kasada 1 tane hard disk var. Böyle bir kasaya 1 tane daha hard disk takılabilir mi?
(Tam olarak modelini bilmediğim için fotoğraf atmak istedim. Üzerinde gördüğünüz gibi Frisby yazıyor.)

- Elimde 200 GB'lık bir hard disk var. Bu hard diskin 180 GB'ı dolu. Yani sadece 20 GB'ı boş. Şimdi ben bu 200 GB'lik Hard Diskin içindeki 180 GB'lik programları, oyunları kısacası her şeyi, 500 GB'lık bir Hard Disk'e aktarmak istiyorum. Tamamıyla aktaracağım, 1 tane klasör bile eksik kalmasın, hepsi aktarılsın istiyorum. Bu mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim?

- 0 Hard Diskler pahalı. Özellikle ülkemizde çok daha pahalı. 2. el Hard Disk almak doğru bir hareket midir? Sizce 2.el Hard Disk alınmalı mıdır? Bir problem çıkma ihtimali nedir? Bu konu hakkında tecrübesi olan varsa, yazarsa çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

517ae1c2-277f-439b-8b27-c823809a7b27.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın dışına bakarak bunu anlayamazsınız.
Her anakartta mutlaka birden fazla SATA çıkışı olur. Takabilirsiniz.

Anakarttaki SATA girişi kadar takabilirsin (güç kablosu yetiyorsa). Benim ana kartımda 4 SATA girişi var. 2 tane eski laptop harddiskini söktüm bilgisayarıma taktım. 3 HDD 1 SSD kullanıyorum.

Disk klonlama ile Windows dahil olmak üzere tüm programları başka bir diske aktarabiliyorsun. Ben disk klonlamak için Macrium Reflect adlı programı kullandım.

Ben olsam fiyatı çok uygun olmadığı sürece 2. el HDD almazdım. Sorun olma ihtimali hakkında pek bir şey diyemeyiz. Kullanım senaryolarına göre ihtimal değişir. Önceden test etme imkanınız varsa HDD testine sokun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı