1 Euro 17 lira 95 kuruş oldu

An itibariyle döviz fiyatları,

ss.png
 
Köşemizde dolarımız altınımız yok ki zengin olalım. Dolar 17'yi geçti, aldı başını gidiyor. Ülkede bunu durduracak bir insan var mı? Fakirleşmemizin önüne geçebilecek bir babayiğit.
Kur dalgalanmasını durdurabilecek yer, Anayasal konumu gereği bağımsız olması gereken Merkez Bankası'dır. Ama AKP iktidarında tek adamın sözünden çıkamayan kurum, hepimize karşı suç işliyor.
Baş sorumlu oldukları halde açık açık kamuyu, yani halkı zarara uğratıyor.
Yeni iktidar, liyakatla atama yapıp böyle kurumları bağımsız karar alma hüviyetine yeniden büründürme güvencesi verirse en azından kurla teknik ve bilimsel mücadele edilebilir.
 
Çok azimli bir şekilde değer kaybediyoruz. Herkes başaramaz.
 
@P R O F O U N D Hocam seçime bu kurla gitmeyi göze alamazlar.
Seçime gitmezlerse iç savaş çıkar hocam çünkü halk zaten bunlara cevabımızı sandıkta vereceğiz diyerekten katlanıyor.

Ve bu konudaki ekonomist arkadaşlar hala dolar düşecek diyor. Diyelim ki düştü siz cidden fiyatların düşeceğine mi inanıyorsunuz? Kurun fiyat artışıyla alakası yok. Fiyat artışı, enflasyondan kaynaklı bir olay. Kuru "geçici" olarak düşürmelerinin fiyatlara bir etkisi olmaz. Olmayacağını da gördük. 18'den 11'e düştü ama zamlar geri çekilmedi. Bu kadar saf olmayın...

Fiyatların düşmesi için enflasyonun düşmesi lazım onu da ekonomiyi düzgün yönetmeden tefecilerden borç aldıkları veya araplardan dilendikleri yada ülkeyi satarak elde ettikleri paralarla yapamazlar. Mümkünü yok... enflasyonu düşürmek, kuru "geçici" olarak düşürmekten çok daha zor.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230709-111433252~2.png
    Screenshot_20230709-111433252~2.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan alınır mı acaba 😂 seneye reis düşürür!
 
@PARASIZ ERKEK 1 yılda neredeyse Euro'nun 11 lira artması hakkında yorumun nedir?

Hiçbir şey, denecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Günden güne alım gücümüz düşmeye devam ediyor ve olan da garibana, orta direğe oluyor. Orta direk kavramı neredeyse kalmadı. Ya zenginsin ya da fakirsin, artık bunun ortası yok. Önceden maddi durumum orta, orta direkteyim deniyordu ancak artık o da söylenemiyor. Dediğim gibi bu kavram da bitti. Zengin ya da fakirsin, bunun ortası yok.
 

Geri
Yukarı