1 GB RAM'li sisteme işletim sistemi önerisi

k0zm1k

Centipat
Makaleler
1
Merhaba! Benim eski PC'nin özellikleri:

RAM = 1 GB RAM 400 MHz 2. el.
Ekran kartı = yok.
Bilgisayar alanı 48 GB HDD.
GHz = 1.2 GHz.
Şu anki işletim sistemim = Windows 7 32 Bit.

Görev Yöneticisi'ni açtığım gibi 790 MB RAM yiyor.
Anakart vb. Diğer şeyler çöp zaten aşırı kötü onlar.

Bu PC'ye ne işletim sistemi kurabilirim? Ve nasıl en az RAM yiyecek şekilde ayarlayabilirim Windows 7 32 Bit'imi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartı = yok.
GHz = 1.2 GHz.

Bu PC'ye ne işletim sistemi kurabilirim? Ve nasıl en az RAM yiyecek şekilde ayarlayabilirim Windows 7 32 Bit'imi.
Dostum windows 7 haricinin de altında bir işletim sistemine geçme. Ramini 2 gb yaparsan daha iyi olabilir.

Ekran kartı = yok.
GHz = 1.2 GHz.

Anakart vb. diğer şeyler çöp zaten aşırı kötü onlar.

Evet Windows 7 32 Bit kurabilirsin ama ne için kullanacaksın bunu?

Öncelikle işlemcini sadece "1.2 Ghz" olarak tanımlaman doğru değil. Direkt işlemci marka model söylemen gerekir. İşlemcini tam olarak bilirsek 64bit işletim sistemini destekleyip destelemediğini anlayabiliriz.

Ancak bu sistemde herhangi bir yükseltme yapmayacaksan, yani mesela RAM yükseltmesi yapmayacaksan, HDD yerine SSD kullanmayacaksan mevcut işletim sistemin zaten bu donanımlar için uygun. Windows 7 32bit ile devam etmelisin.

Eğer istersen Windows XP'ye (32bit) dönebilir veya Linux kullanabilirsin.

Windows 7, Lubuntu, Linux lite gibi işletim sistemleri önerilmiş ancak yalnızca tarayıcı kullanımında bile sistem çökmesi yaşar. Q4OS'un Trinity masaüstü sürümünü kullanmalısın. Arkadaşların önerdiği işletim sistemlerinin en düşüğü boşta 450 MB RAM kullanıyor, en yükseği 700 MB RAM kullanıyor. 2 GB RAM olsa kullanılabilirler. Benim önerdiğim Q4OS Trinity boşta 110 MB RAM kullanıyor. Windows XP benzeri görünümü vardır ama en azından güncel ve güvenilir bir işletim sistemi kullanmış olursunuz.

Hiç Linux kullanmamış birisi Puppy ve TinyCore dağıtımlarını kullanamaz. Lubuntu ve Linux Lite'ı tarayıcıda birden fazla sekme ile kullanırsa çökme ihtimali var. Windows 7 zaten boşta 700 MB RAM yiyor o da tarayıcıda bir sekmeden fazlasını zor açar.

Ekran kartı = yok.
GHz = 1.2 GHz.

Wattos veya antiX Linux kur geç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı