1 Gbps internet için router önerisi

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Türk Telekom'dan 1 Gbps'lik internet başvurusu yaptım ve kurulum sağlandı. Verdikleri router ile (AC1200 TP-Link) ile 450 Mbit civarı Wi-Fi ile kablo ile ise 730 Mbit'e kadar alabiliyorum. Ont cihazından CAT7 kablo ile bağlantı sağlıyorum. Verilen Router'ın gbit LAN portları yeteri kadar yüksek veri aktarımı sağlayamadığı için 2.5gbitlik lan ve WAN portu olan uygun fiyatlı bir router aramaktayım. Elimde bulunan Huawei AX3 (Dual-Core) ile denedim yine benzer sonuçlar aldım. Ont cihazını bağlayan arkadaş altyapınız 4 tane 1gbitlik interneti bile kaldırır sorun olmaz dedi (ont cihazında 4 çıkış var bir ara 2 tane 100Mbit'lik interneti beraber kullanıyordum). Burada tam verimli kullanabilmek için ya sağlam bir Router'a geçeceğim ya da bir öneri ile çözüm uygulamam gerekiyor. Çözüm ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 TL'ye kadar bakıyorum. Birçok seçenek gördüm fakat bulabildiğim testlerde Wi-Fi testleri yine de 750Mbit'i geçmemiş.
Tabii, bütçeniz dahilinde gayet güzel seçenekler var. Mesh sistem mi istiyorsunuz yoksa tekil bir router mı? Ek olarak, ONT ayarlarında güç tasarrufu ile ilgili ayar olması lazım; bu ayarı kapatıp deneyin.

Tabii, bütçeniz dahilinde gayet güzel seçenekler var. Mesh sistem mi istiyorsunuz yoksa tekil bir router mı? Ek olarak, ONT ayarlarında güç tasarrufu ile ilgili ayar olması lazım; bu ayarı kapatıp deneyin.

Tekil router arıyorum evde birkaç router cihazım var sunucu olarak kullandığım bilgisayarlara dağılan, bu sistemlere dağıtacağım ana routerdan. ONT cihazında böyle ayarlar olduğunu bilmiyordum. Bir bakayım. Umarım etkisi olur.

Tekil router arıyorum evde birkaç router cihazım var sunucu olarak kullandığım bilgisayarlara dağılan, bu sistemlere dağıtacağım ana routerdan. ONT cihazında böyle ayarlar olduğunu bilmiyordum. Bir bakayım. Umarım etkisi olur.
ONT ayarlarına bir göz atın, her modelde bazı ayarlara erişme izni olmayabilir. Duruma göre ürün paylaşırım. :)

Kullandığım ont "Nokia ont g-240G-C" modeli. Bunun yetersiz geleceğini düşünmüyorum. Kitapçığını bulursam ayarlarına bakacağım. Downstream olarak 2.4 gbite kadar destek veriyor. Lan çıkışlarıyla 1000MBIT'e kadar destek veriyor.

Kullandığım ont "Nokia ont g-240G-C" modeli. Bunun yetersiz geleceğini düşünmüyorum. Kitapçığını bulursam ayarlarına bakacağım. Downstream olarak 2.4 gbite kadar destek veriyor. Lan çıkışlarıyla 1000MBIT'e kadar destek veriyor.
Kitapçığın dijital halini buldum.

Dosya Ekleri

• Nokia 7368 ISAM ONT G-240G-C.pdf
    126 KB · Görüntüleme: 133

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı