1 Günlük HyperOS Deneyimim

Evet bugün saat 2.50 civarında Redmi Note 12 cihazıma indirip test etmeye başladığım Xiaomi HyperOS sürümünü gün boyunca inceledim ve deneyimlerimi sizlere aktarmak istiyorum.

Görünüm.
İlk olarak görünüm olarak bayağı bir gelişme var. Daha şık uygulama simgeleri, daha akıcı ve şekilli animasyonlar görsel kaliteyı arttırmış.
Kontrol merkezinin görünümü değişmiş. iOS sisteminden biraz ilham alınmış (!). Bana göre eskisinden daha iyi, modern bir tasarımı var. Kilit ekranı tarzları ise çok hoş olmuş, farklı zaman biçimleri, duvar kâğıtları ve AOD zaman seçenekleri mevcut.
Screenshot_2024-01-23-21-53-27-139_com.google.android.apps.youtube.music.jpg

Enerji tüketimi.
Telefonun bataryası önceki sürüm olan MIUI 14'e göre neredeyse 2 kat daha uzun gidiyor. Gün içinde PUBG, Real Racing 3, Asphalt 9 gibi oyunlar oynadım, Instagram, Technopat gibi sosyal medya uygulamalarında takıldım, biraz da güncelleme ile telefonuma neler geldiğini görmek için sistemde biraz gezindim. Toplamda 8 saat ekran sürem var ve güne %90 şarj ile başlamama rağmen şarjım daha %25, üstelik ekran 120Hz modundayken. Pil konusunda çok başarılı bir güncelleme diyebilirim. Ayrıca yeni gelen pil koruması cihazın şarj olması gereken süreyi otomatik ayarlayıp bataryanın ömrünün uzamasına yardımcı oluyor.


Performans.
Benim şahsen en çok merak ettiğim şey performanstı, ve performans olarak cihaz çok stabil çalışıyor, güncellemeden sonra telefon eskisi kadar ısınmıyor. Size PUBG Mobile oynarken kaydettiğim FPS değerlerini şöyle vereyim.
--------------------
MIUI 14.
HD grafiklerde ilk başta 75-80 FPS, ısınınca veya şarj azalınca FPS seviyesi 35-40'lara kadar düşüyor.

HyperOS 1.0
HD grafiklerde ilk başta 60-65 FPS, ısınınca veya şarj azalınca FPS seviyesi 50-55'lere kadar düşüyor.
--------------------
Aynı bu şekilde cihaz ilk başta oyun deneyimini çok fazla etkilemeyecek kadar kendi gücünden kısıyor böylece erken zamanda hemen ısınıp şarjı bitmiyor, bu da çok daha uzun süre boyunca sorunsuz bir şekilde oyun oynayabilmek demek.

Kamera.
Kamera uygulamasında tasarım bayağı değişmiş, şu anlık pek alışamadım ama fena değil. Redmi Note 12 için 60 FPS video desteği hala yok, Google camera ile Full HD 60 FPS video çekebiliyorsunuz.

Evet bugünlük Redmi Note 12 4G HyperOS 1.0 deneyimim bu kadardı. İlerleyen zamanda bug, hata gibi sıkıntılar veya işe yarayan mükemmel bir özellik keşfedersem burada paylaşırım. Hepinize iyi sosyaller 😁

Tam şarj ile şu ana kadar tam 13 saatlik ekran süresi aldım (120Hz+3 saat müzik). Pil optimizasyonu önceki sürüme göre hiç beklemediğim kadar iyi cıktı.
 
Son düzenleme:
Redmi 12 Pro da HyperOS güncellemesi ile özellikle pil performansı düşüyor mu?
Şu anda telefon HyperOS'in 2. ayındayken kafasına göre sapıtttığı için EU ROM ile devam ettim hocam EU ROM daha iyi yoksa müzik dinlerken bile 60 derece oluyor cihaz haliyle bataryanın ömrü daha hızlı tükenecek.
 
12.5 kullanıyorum sürüm olarak en iyi sürüm budur diğer sürümler sürekli batarya performansı ve FPS düşmeşi yaratıyor size de tavsiyem MIUI 12.5 geçin.
 

Geri
Yukarı