1. hafif derecede mitral kapak yetmezliği askere engel mi?

Enes Akyüz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Askerlik yaşıma daha birkaç sene olsa da sormak istedim. Doğuştan gelen hafif derece de mitral kapak yetmezliğim var. Hayatıma sorun teşkil etmiyor. Genel olarak her şeyi yapabiliyorum. Beni çok sıkıştırmıyor. Senede bir kontrole gidiyordum. Uzun süredir aynı seyrettiği için doktor 2 sene de bir gelebileceğimi söyledi. İnternette 1-2. derecenin askere sorun teşkil etmediği yazıyor. Fakar bazı kaynaklarda mitral yetmezliğin tamamen çürük nedeni olduğu söyleniyor. Aranızda yaşayan varsa diye sormak istedim. Garip gelebilir ama askere gitmek istiyorum. Böyle basit bir şey için çürük raporu almak istemem. Sizce elverişlidir raporu çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kılavuzu incelediğimde aslında MSÜ için uygun olmadığını gördüm zaten askerlik veya memuriyet gibi bir hayalim olmadığından o tarafı hiç zorlamadım. Fakat kalp muaynesi için doktora gittiğimde askerliğe gideceğinde geleceksin elverişsiz raporu alacaksın benden askerlik yapmaman daha iyi gibi bir konuşma aldım. Hastalığım konuyu açtığımdan bu yana daha da iyileşti kan kaçağı daha da azaldı aslında doktorun söylediğinden şunu anladım ki eğer heyette kendinizi göndertmeye çalışırsanız belki de gidebilirsiniz. Fakat doktorunuzun vereceği bir askere elverişli değildir raporu durumu tersine çevirir zaten başka konuları da incelediğinizde bazıları gitmiş bazılarına çürük yazılmış biraz değişik bir konu bazılarına askerde bazı şeylerden muafiyet veriyorlar şu an tecilli olduğum için sonucu öğrenemiyeceğim fakat doktordan anladığım kadarıyla evet bu hastalıkla ne kadar düşük derece olursa olsun ki benimki gerçekten artık hayatıma hiçbir şekilde etki etmeyen bir rahatsızlık konumuna geldi sadece günde 1 adet hap kullanıyorum o da kaçağın ilerlememesi için tedbir amaçlı. Çok dikkat ettiğimde söylenemez alkol ve sigara kullanıyorum spor yapıyorum halı sahalara gidiyorum. Ama hastalık çocukluğumdan bu yana ilerlemek yerine küçüldü. Tabii ki dikkat etmeniz önemli yaptıklarımı kesinlikle doğru olduğumu belirtmiyorum. Sonuçta bu kalp ve şakaya gelecek bir mevzu değil doktoruma danıştığımda spor yapabileceğimi ve kendimi çok yormayacak şekilde top oyanayabileceğimi söyledi sigara ve alkol zaten her şekilde zararlı onlara söyleyecek bir şey yok. Anlayacağınız uzun süre sonra konuya böyle bir açıklık getirmek istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı