1 Mayıs sonrası gümrük deneyimim

mustafapusti

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
3 Nisanda amerikadan verdiğim sipariş yeni geldi. Sipariş 195,00 + 59,00 Nakliye toplam 254,00 Dolar tutarında.
Sabah samsun PTT ye gittim ve beni liman gümrüğüne yönlendirdiler. Liman gümrüğüne gittiğimde 150 EURO üzeri olduğu için dışarıdan gümrük müşaviri tutup (gümrük müşaviri işlem için ücret talep ediyor) gelen ürün için (faturayla birlikte) gümrük beyannamesi açılması gerekiyor. Alınan ürünün GTIP kodu (uluslararası ürün kodu) kontrol edilip ekstra vergiye veya yasaklı listede değilse vergileri ve gümrük müşavir ücreti ödenip ürünü alaniliyorsunuz.

Şuan amazon almanyadan 150,00 EURO üzeri verdiğim sipariş istanbul gümrüğüne girdi. Amazonda tüm vergiler gümrük ücretleri dahil ödeme yapmıştım. Amazonun gümrük işlemleri vs nasıl olacak onu merak ediyorum. Daha önce amazon kargoları kargo şirketiyle gelirken bu seferki istanbulda gümrüğe alınmış görünüyor.

Sık sık gürcistana gidip geliyorum. Yolcu beraberinde gelen ürünlere nasıl işlem yapılacak onuda 2 hafta içinde deneyimiş olacağım.

Gelişmeleri buraya yazacağım.

Dışarıdan araba/tır ile bir şeyler getirmek çok daha kolay. Ekran kartı getireceğim ben yazın al sat yapacağım Avrupa tarafından. Ama kargo ile gelirse geçmiş olsun ebesinin nikahına kadar vergi kesiyorlar. Halbuki tırda olan eşyalara çok da takmıyorlar.
Hocam araba ile getirmeyede sınır gelmedimi? bilmediğimden soruyorum

Hocam araba ile getirmeyede sınır gelmedimi? bilmediğimden soruyorum
Var ama bir tane falan bir şey olunca ses etmiyorlar. Oğluma getirdim diye içeri sokabiliyor babam. Ama arabada bagajda sıfır alınmış falan görürlerse bilemiyorum hiç öyle denemedik. Bu forumdan bi adam bir bagaj dolusu 3080 getirmişti. Tamamen oradaki adamın insafına bağlı yani.

Bu arada ayda 1/2 sefer attığından bana acayip para bırakacak gibi bu kart işi.

Dışarıdan araba/tır ile bir şeyler getirmek çok daha kolay. Ekran kartı getireceğim ben yazın al sat yapacağım Avrupa tarafından. Ama kargo ile gelirse geçmiş olsun ebesinin nikahına kadar vergi kesiyorlar. Halbuki tırda olan eşyalara çok da takmıyorlar.
Bende bu şekilde yapmayı planlıyorum. Gürcistandaki adresime kargolatıp oradan araçla geçireceğim. Türkiyeye gelen kargolarda çok fazla masraf çıkıyor artık.

Son düzenleme:
Hocam Amazon'dan gelenin durumu nedir ? Ben bugün bir ekran kartı aldım herkes bir şey diyor. Özellikle Amazon müşteri hizmetleri bir şey ödemeyeceksiniz diyor sipariş özeti hariç. Ama bu işte bir terslik var sanırım. Şimdi Amazon TR üzerinden aldığım Amazon Germany satıcılı 150 EURO üstü ürün için ek bir şey ödeniyor mu ? Duruma göre iptal edeceğim ama öğrenene kadar kargoya verilir sanırım.

Hocam Amazon'dan gelenin durumu nedir ? Ben bugün bir ekran kartı aldım herkes bir şey diyor. Özellikle Amazon müşteri hizmetleri bir şey ödemeyeceksiniz diyor sipariş özeti hariç. Ama bu işte bir terslik var sanırım. Şimdi Amazon TR üzerinden aldığım Amazon Germany satıcılı 150 EURO üstü ürün için ek bir şey ödeniyor mu ? Duruma göre iptal edeceğim ama öğrenene kadar kargoya verilir sanırım.
Amazon almanya siparişim dün istanbul gümrüğe girdi bekliyor. Gelişme yok henüz bekliyorum hocam.
Amazon almanyadan gelen 150 euro ğzeri kargonun gümrük işlemini amazon yaptı sanırım. Güncelleme geldi.

Dosya Ekleri

• 5279CD8E-0DCF-4A3A-9B98-DD337DA04052.png
    5279CD8E-0DCF-4A3A-9B98-DD337DA04052.png
    149,6 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
Amazon almanya siparişim dün istanbul gümrüğe girdi bekliyor. Gelişme yok henüz bekliyorum hocam.
Amazon almanyadan gelen 150 euro ğzeri kargonun gümrük işlemini amazon yaptı sanırım. Güncelleme geldi.
Bakalım hocam. Amazon bu şekilde uğraştırmaz sanıyorum önlemini almıştır herhalde. Yoksa sipariş özetine ek kargo gümrük çıkınca anlamı kalmıyor.
@mustafapusti Hocam çok çabuk kargoladılar APG ile 2 Haziran teslim görünüyor. Aceleyle hızlı kargo da seçemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakalım hocam. Amazon bu şekilde uğraştırmaz sanıyorum önlemini almıştır herhalde. Yoksa sipariş özetine ek kargo gümrük çıkınca anlamı kalmıyor.
@mustafapust Hocam çok çabuk kargoladılar APG ile 2 Haziran teslim görünüyor. Aceleyle hızlı kargo da seçemedim.
Amazon çok hızlı kargoluyor. Ben siparişi verdikten bir saat sonra değişiklik yapmak istedim ama kargolandığını söylemişlerdi. Tahminim gümrük işşemlerini amazon halledecek. Türkiyede gümrük içinde kendi gümrük müşavirliği var zaten. Samsundaki kargom içinde ben ayrı gümrük müşaviri tutuyorum. Bakalım ne kadar sürecek işlem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı