peacemaker48
Hectopat
Toyota chr 1.2
İyi sosyaller,
Önceden belirtmiş olayım, bütçeyi maksimum 100.000 TL arttırabilirim, ona göre tavsiyede bulunun.
Beklentilerim şöyle: Uzun yıllar kullanılabilecek bir aile aracı olacak ve kadın kullanacak. Sıfır araç olmalı. SUV tercih etmek isteriz. Benim aklımda Hyundai bayon vardı fakat bazı yorumları okuduktan sonra şüpheye düştüm. Araç motor tipinden dolayı gitmiyor ve çok yakıyor denmiş.
Arabadan pek anlamadığım için fikir almak istedim. Tavsiye edilen araçları araştırmaya devam edeceğim, teşekkürler.
Bütçe burada ciddi kısıtlayıcı. Şu anda stonic ya da bayon harici sıfır pek olasılık yok gibi. 1.4 atmosferik motor evet yakar ama öyle ağlatacak kadar da yakmaz. Turbo'lu motordan 1-2 litre fazla yakar. O da aradaki fiyat farkından çıkar zaten. Ama atmosferik motorların turbolulara göre daha masrafsız olduğu da bilinen bir gerçek. Ben de 1.5 atmosferik benzinli kullanıyorum. Şehir içi 6- 6.2 ortalamayla, uzun yolda 5-5.2 ortalamayla gidiyorum. 15 saat kontak kapatmadığım yollarda araba bana mısın demiyor. Bu arada kapalı otopark ısrarınız yoksa bayon LPG ile çok güzel uyum sağlıyor.
Bu arada yılda 25bin km ve üzeri gitmeyecekse bu araç yakarını çok da düşünmeyin. Dediğim gibi satıştaki fiyat farkını 8-9 senede yakalıyor iki motor arasındaki fark.
Günümüz piyasasında maalesef hedeflere yönelik araba almak çok zor oldu. Eğer illaki sıfır olsun demezseniz ve SUV kriterini kaldırırsanız Toyota Corolla 2021,2022 düşük Km'de bulduğunuzda sizi fazlaca tatmin eder.
Mg araçların kaza testlerinde hep düşük puan aldığı yazılıyor. Yeni modellerde değiştirdiler mi bilmiyorum.
Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. 2 milyon altı bütçeye maalesef her isteğe karşılık verecek SUV yok şu anda piyasada.
Keza bu araç, kullanıcısının ilk aracı olacaksa çok güçlü bir motora da bakmanızı önermem. Ben eşime araba alırken ufak bir kıyaslama yaptım. Benim aracım 125 beygir ve eşim onu kullanırken aşırı tedirgin oluyordu. Bu nedenle bana işkence gibi gelen 67 beygirlik bir 1.0 picanto aldık ona. Araba klima açıkken rampada inlese ve 100 km hıza 17 saniyede (ömür gibi) çıksa da arabanın ani hızlanmayacağını bildiğinden kendisini trafikte daha güvenli hissediyor.
Eski araçlarım nedeniyle sanayide artık abi dediğim ahbaplarım oluştu. Cidden dışarıda da görüşür oldukhepsinin bana ortak önerisi Japon ya da Kore tercih etmem yönünde oldu. Ben kendime Honda aldım, 50 bin kmdir bakımdan bakıma hiç arızasız geziyorum (nazar değmesin). Bu araba dağ tepe bayır hiç sekmeden hepsine girdi.
Eşime de bakarken Kia önerdiler. Kendileri de tüm araçlarını Kia ile değiştirmişler (bu elemanlar hobi olarak Aston Martin alabilecek zenginlikte). Arıza yapmıyor, masrafsız dediler.
Size de önerim, kişisel olarak beğendiğim stonic 1.4l 100 PS otomatik olabilir. Sadece şehir içi gidecekse de stonic 1.0l 100 PS dct düşünebilirsiniz.
Merhabalar acaba aracınızın 0a yakın mı olmasını yoksa 2018 gibi yıllardan kalma mı bir araba bakıyorsunuz eğer 2018 gibi yıllarda öneriğim bir araba kia sportage veya sorento sorento aradığınız araç olabilir ama bütçenizi biraz aşabilir uygun fiyata bulursanız kaçırmayın birde nissan qashqai yeni olarak da egea cross duster gibi araçlar bir tarafa opel crossland tercih etmenizi öneririm severek kullandım 3 yıl kullandımİyi Sosyaller,
Önceden belirtmiş olayım, bütçeyi maksimum 100.000 TL arttırabilirim, ona göre tavsiyede bulunun.
Beklentilerim şöyle: Uzun yıllar kullanılabilecek bir aile aracı olacak ve kadın kullanacak. Sıfır araç olmalı. SUV tercih etmek isteriz. Benim aklımda Hyundai Bayon vardı fakat bazı yorumları okuduktan sonra şüpheye düştüm. Araç motor tipinden dolayı gitmiyor ve çok yakıyor denmiş.
Arabadan pek anlamadığım için fikir almak istedim. Tavsiye edilen araçları araştırmaya devam edeceğim, teşekkürler.
İyi sosyaller,
Beklentilerim şöyle: Uzun yıllar kullanılabilecek bir aile aracı olacak ve kadın kullanacak. Sıfır araç olmalı. SUV tercih etmek isteriz. Benim aklımda Hyundai bayon vardı fakat bazı yorumları okuduktan sonra şüpheye düştüm. Araç motor tipinden dolayı gitmiyor ve çok yakıyor denmiş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.