1 PIN'i kırık işlemci çalışıyor

Kırılan pin VSS PIN'i, MB data değil. VSS, topraklama PIN'i diye geçiyor birkaç tanesini kırsan bile çalışmaya devam eder. 1 tane kırıldığı için çok hayatı önemi yok şu an. Sadece tek yapman gereken işlemciyi çok yüke sokacak işlemler yapma mümkünse. Hız aşırtma yapmaman daha sağlıklı olur.

Diagramda sol üstte turuncu kısım işlemcinin üzerindeki üçgene denk geliyor, oradan itibaren kırık pinin yerini hesaplayın işte. Sağ üste denk geliyor.

Son düzenleme:
Bazı pinlerin yedekleri olduğundan ya da pin direkt yedek olduğundan işlemci çalışmaya devam edebiliyor. Pinlerin türü ve önemi hakkında çok bilgim yok. O yüzden teknik servise götürüp götürmeme noktasında bir şey diyemem.

Kırılan pin bu acaba gorevi nedir bilginiz var mı?

@NoNAME5252 OCCT, Prime95 kullanarak islemci stabllik veriyor mu, kapanma oluyor mu, islemci ne durum diye bakabilirsin.

Testte sorun çıkmazsa tamir ettirmeme gerek var mı sizce.

Kırılan pin vss PIN'i, MB data değil. Vss, topraklama PIN'i diye geçiyor birkaç tanesini kırsan bile çalışmaya devam eder. 1 tane kırıldığı için çok hayatı önemi yok şu an. Sadece tek yapman gereken işlemciyi çok yüke sokacak işlemler yapma mümkünse. Hız aşırtma yapmaman daha sağlıklı olur.

Hız aşırtmadan kastınız CPB açık kullanıyordum kapatmamımı önerirsiniz 4.6GHz de oluyordu CPB kapalıyken 3.6GHz üstü görmüyor.

Hız aşırtmadan kastınız CPB açık kullanıyordum kapatmamımı önerirsiniz 4.6GHz de oluyordu CPB kapalıyken 3.6GHz üstü görmüyor.

Bırak kendi oto ayarlarında çalışsin bir şey olmaz. İşlemci çok yüksek voltajda çalışmıyor zaten.

Kırılan pin vss PIN'i, MB data değil. Vss, topraklama PIN'i diye geçiyor birkaç tanesini kırsan bile çalışmaya devam eder. 1 tane kırıldığı için çok hayatı önemi yok şu an. Sadece tek yapman gereken işlemciyi çok yüke sokacak işlemler yapma mümkünse. Hız aşırtma yapmaman daha sağlıklı olur.

Gerçekten RAM'lerle ilgili olsaydı şu ana kadar 40 tane hata alirdin veya belleğin eksik görünürdü vs.

Sadece FPS oyunları oynuyorum işlemcim aşırı bir yüke girmiyor siz olsaydınız topraklama pin için 600₺ verir miydiniz.

Bırak kendi oto ayarlarında çalışsin bir şey olmaz. İşlemci çok yüksek voltajda çalışmıyor zaten.

Oto ayardan kastınız CPB kapaliykenmi acaba.

Sadece FPS oyunları oynuyorum işlemcim aşırı bir yüke girmiyor siz olsaydınız topraklama pin için 600₺ verir miydiniz.

Oto ayardan kastınız CPB kapaliykenmi acaba.

600 TL çok, verilmez. VSS pin olmadan da gittiği yere kadar götürürsün önemli değil. Çok yaptırmak istiyorsan bozuk bir tane AMD işlemciden pin sokturup, o PIN'i de anakarttaki soketin işlemci üzerinde kırık pinin denk geldiği yere PIN'i kendin koyarsan sıkıntısız işlem tamamlanmış olur. Herhangi bir ayar açıp kapatmana gerek yok, ben sadede uyarı mahiyetinde söyledim, bir şey olmayabilir de.

Diagramda sol üstte turuncu kısım işlemcinin üzerindeki üçgene denk geliyor, oradan itibaren kırık pinin yerini hesaplayın işte. Sağ üste denk geliyor.

Reis yanlış bakma olasılığın var mı ben vss PIN'i diye görmedim tekrar baktiğımda mb_data30 pinine denk geliyor ama bir tekrar bakma şansınız var mı?

Bunlar A kanalına mı bağlı oluyor direk?
A1 ve B1 slotları. İkisi de A olsa Dual Channel olmaz. Dediğin gibi:
Hocam sanırım A channel 1. ve 3. slot, B channel ise 2. ve 4. slot.
Ayrıca B450A-Pro Max 4 slotlu
Reis yanlış bakma olasılığın var mı? Ben VSS pini diye görmedim, tekrar baktiğımda MB_Data(30) pinine denk geliyor ama tekrar bakma şansınız var mı?
VSS pini, ters bakıyorsun.

1692698641164.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı