Bazı pinlerin yedekleri olduğundan ya da pin direkt yedek olduğundan işlemci çalışmaya devam edebiliyor. Pinlerin türü ve önemi hakkında çok bilgim yok. O yüzden teknik servise götürüp götürmeme noktasında bir şey diyemem.
@NoNAME5252 OCCT, Prime95 kullanarak islemci stabllik veriyor mu, kapanma oluyor mu, islemci ne durum diye bakabilirsin.
Kırılan pin vss PIN'i, MB data değil. Vss, topraklama PIN'i diye geçiyor birkaç tanesini kırsan bile çalışmaya devam eder. 1 tane kırıldığı için çok hayatı önemi yok şu an. Sadece tek yapman gereken işlemciyi çok yüke sokacak işlemler yapma mümkünse. Hız aşırtma yapmaman daha sağlıklı olur.
AM4 Pinout Diagram.pdf
A. B. 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. VSS. DP0_TXN[2]. RSVD. VSS. DP2_TXP[1]. VSS. DP2_AUXP. DP0_TXN[1]. F. G. H. I. J. K. L. M. N. O. VSS. P_GFX_TXP[0]. P_GFX_TXN[0 ]. VSS. P_GFX_TXP[3]. P_GFX_TXN[3 ]. VSS. P_GFX_TXP[6]. P_GFX_TXN[6 ]. VSS. P_GFX_TXP[9]. P_GFX_TXN[9 ]. VSS. 13. TEST11. 14...www.docdroid.net
Kırılan pin bu acaba gorevi nedir bilginiz var mı?
Testte sorun çıkmazsa tamir ettirmeme gerek var mı sizce.
Hız aşırtmadan kastınız CPB açık kullanıyordum kapatmamımı önerirsiniz 4.6GHz de oluyordu CPB kapalıyken 3.6GHz üstü görmüyor.
Kırılan pin vss PIN'i, MB data değil. Vss, topraklama PIN'i diye geçiyor birkaç tanesini kırsan bile çalışmaya devam eder. 1 tane kırıldığı için çok hayatı önemi yok şu an. Sadece tek yapman gereken işlemciyi çok yüke sokacak işlemler yapma mümkünse. Hız aşırtma yapmaman daha sağlıklı olur.
AM4 Pinout Diagram.pdf
A. B. 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. VSS. DP0_TXN[2]. RSVD. VSS. DP2_TXP[1]. VSS. DP2_AUXP. DP0_TXN[1]. F. G. H. I. J. K. L. M. N. O. VSS. P_GFX_TXP[0]. P_GFX_TXN[0 ]. VSS. P_GFX_TXP[3]. P_GFX_TXN[3 ]. VSS. P_GFX_TXP[6]. P_GFX_TXN[6 ]. VSS. P_GFX_TXP[9]. P_GFX_TXN[9 ]. VSS. 13. TEST11. 14...www.docdroid.net
Gerçekten RAM'lerle ilgili olsaydı şu ana kadar 40 tane hata alirdin veya belleğin eksik görünürdü vs.
Bırak kendi oto ayarlarında çalışsin bir şey olmaz. İşlemci çok yüksek voltajda çalışmıyor zaten.
Sadece FPS oyunları oynuyorum işlemcim aşırı bir yüke girmiyor siz olsaydınız topraklama pin için 600₺ verir miydiniz.
Oto ayardan kastınız CPB kapaliykenmi acaba.
Sadece FPS oyunları oynuyorum işlemcim aşırı bir yüke girmiyor siz olsaydınız topraklama pin için 600₺ verir miydiniz.
Oto ayardan kastınız CPB kapaliykenmi acaba.
AM4 Pinout Diagram.pdf
Diagramda sol üstte turuncu kısım işlemcinin üzerindeki üçgene denk geliyor, oradan itibaren kırık pinin yerini hesaplayın işte. Sağ üste denk geliyor.
A1 ve B1 slotları. İkisi de A olsa Dual Channel olmaz. Dediğin gibi:Bunlar A kanalına mı bağlı oluyor direk?
Ayrıca B450A-Pro Max 4 slotluHocam sanırım A channel 1. ve 3. slot, B channel ise 2. ve 4. slot.
VSS pini, ters bakıyorsun.Reis yanlış bakma olasılığın var mı? Ben VSS pini diye görmedim, tekrar baktiğımda MB_Data(30) pinine denk geliyor ama tekrar bakma şansınız var mı?
A1 ve B1 slotları. İkisi de a olsa Dual channel olmaz. Dediğin gibi:
Ayrıca B450A-PRO Max 4 slotlu.
Vss PIN'i, ters bakıyorsun.
Eki Görüntüle 1912451