1 prize 6 bilgisayar bağlanır mı?

KuzeyDonmez

Kilopat
1 prize 5 masaüstü 1 laptop bağlasam herhangi bir problem yaşar mıyım?
İşlemcileri.
1X AMD Ryzen 5 5600X.
4X AMD Ryzen 5 5600G.
1X i74790.
Ekran kartları.
GTX 1070 ve GTX 750.
Çoğu ekran kartsız APU olarak çalışıyor. Yardımı olacaksa güç kaynaklarını da yazabilirim. Bunun haricinde prizlere bağlı 6 Türk Telekom modemi ve telefon şarj cihazı.
Şu anda 3 masaüstü 1 laptop kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. 2 tane daha eklediğimde bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam bu kadar cihazı tek bir prize bağlamak birkaç soruna yol açabilir. Özellikle fazla yükleme sonucu sigortanın atması, prizde ısınma ve hatta yangın riski gibi güvenlik sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca, bu kadar çok cihazın aynı anda çalıştırılması durumunda elektrik dalgalanmaları da oluşabilir, bu da donanımınıza zarar verebilir hocam.

1 prize 5 masaüstü 1 laptop bağlasam herhangi bir problem yaşar mıyım?
İşlemcileri.
1X AMD Ryzen 5 5600X.
4X AMD Ryzen 5 5600G.
1X i74790.
Ekran kartları.
GTX 1070 ve GTX 750.
Çoğu ekran kartsız APU olarak çalışıyor. Yardımı olacaksa güç kaynaklarını da yazabilirim. Bunun haricinde prizlere bağlı 6 Türk Telekom modemi ve telefon şarj cihazı.
Şu anda 3 masaüstü 1 laptop kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. 2 tane daha eklediğimde bir sorun yaşar mıyım?
Evlerde kullanılan sigortalar 16A değerindedir tolerans değeriyle hesapladığımızda 21A değerlerine kadar anahtarlama yapabilirler. Ancak tesisat sağlığı ve can güvenliği açısından 16A baz alınarak 3520w değeri aşmamanız önemlidir. Burada önemli olan bilgisayar bileşenlerinizin kaç W güç harcadığıdır. Şahsi önerim bütün aygıtlarınızı tek bir tesisata yüklemeyin. Her ne kadar W değerini aşmasa da tesisatın kalitesi ve yaşı gereği ısınma, dalgalanma ve sigorta atması gibi durumlar yaşayabilirsiniz.

Tek topraklı prize bu kadar PC' nin ayni anda uzatmayla bağlanması çok doğru olmaz, ancak evdeki diğer topraklı prizlere eşit olarak dağıtarak bağlanabilir. Onlardan uzatmalar alınıp ayni odada yine 6 PC ayni anda da çalıştırılabilir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı