1 quantum bilgisayar nasıl yapılır?

Konuyu ti'ye alanların tersine, ciddi bir yaklaşımla cevap vereceğim.

Kuantum bilgisayarların bildiğin bilgisayarlar ile en büyük farkı normal bilgisayarlarda "bit" dediğimiz kavramın kuantum bilgisayarlarda "qubit" olmasıdır. "Bit" 0 ve 1'lerden oluşurken "Qubit" aynı anda 1 veya 0 alabilir.

Bunun nasıl olduğunu bile anlayamayacağınızı düşündüğümden daha fazla kafanızı yormak istemem. Eğer bu projeyi yapabilecek kıvamda bir insan olsaydınız muhtemelen bu üslupla, bu ciddiyetsizlikle "Technopat" gibi bir yerde böyle bir soru sormazdınız.

Eğer illa yapacağım diye tutturuyorsanız sizi yaptığınız mikro işlemcilerle beraber görmek için bekliyorum. Ne? Anlayamadım? Mikro işlemci yapmadınız mı?

Kafan mı güzel kardeşim ? Quantum bilgisayarlar adı üstünde atom enerjisine ihtiyaç duyuyor. Şırnak falan yazmayın yani

Kuantum bilgisayarı yapabilmek için; Kuantum mekaniğini, yarı iletken teknolojisini, sayısal elektroniği bilmek lazım. Bunları bilmeden yapabilmek zor. Zaten daha başlangıç aşamasında sayılır bu bilgisayarlar.

Önerilerinizi aldım. Zaten daha tam yapamadım. Malzeme eksiği var, bayağı alternatif yollar arıyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilerinizi aldım. Zaten daha tam yapamadım. Malzeme eksiği var, bayağı alternatif yollar arıyorum şu an.
Hocam bütçe nedir?

Sadece konunun kategorisine bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…