1 quantum bilgisayar nasıl yapılır?

Konuyu ti'ye alanların tersine, ciddi bir yaklaşımla cevap vereceğim.

Kuantum bilgisayarların bildiğin bilgisayarlar ile en büyük farkı normal bilgisayarlarda "bit" dediğimiz kavramın kuantum bilgisayarlarda "qubit" olmasıdır. "Bit" 0 ve 1'lerden oluşurken "Qubit" aynı anda 1 veya 0 alabilir.

Bunun nasıl olduğunu bile anlayamayacağınızı düşündüğümden daha fazla kafanızı yormak istemem. Eğer bu projeyi yapabilecek kıvamda bir insan olsaydınız muhtemelen bu üslupla, bu ciddiyetsizlikle "Technopat" gibi bir yerde böyle bir soru sormazdınız.

Eğer illa yapacağım diye tutturuyorsanız sizi yaptığınız mikro işlemcilerle beraber görmek için bekliyorum. Ne? Anlayamadım? Mikro işlemci yapmadınız mı?

Hocam yapmanıza gerek yok. Hazır sistemler var. RTX 4090'lı sistemler indirime girdi hatta(!). Şaka bir yana evde öyle birşey yapamazsınız. Quantum bilgisayarlar ortaokul fen projesi değiller. Hadi yaptınız diyelim ki onu çalıştıracak elektriği şebekeden çekemezsiniz.
Kafan mı güzel kardeşim :D? Quantum bilgisayarlar adı üstünde atom enerjisine ihtiyaç duyuyor. Şırnak falan yazmayın yani :D

1667653479345.png

Son düzenleme:
Önerilerinizi aldım. Zaten daha tam yapamadım. Malzeme eksiği var, bayağı alternatif yollar arıyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilerinizi aldım. Zaten daha tam yapamadım. Malzeme eksiği var, bayağı alternatif yollar arıyorum şu an.
Hocam bütçe nedir?

Aptalca bir şekilde yanıt vermeyi kesin. Arkadaş bizden kuantum bilgisayarların mekaniği nedir gibi bir soru sormuş. Evde kuantum bilgisayar yapmayı düşünmüyor yani :D Atam kusura bakma ama Türkler zeki değil.

Eki Görüntüle 1563407
(Google Ceo'sunun quantum bilgisayarlar ile çekildiği belirtilen fotoğrafı)
Soruya geçecek olursam:
Birincisi kuantum bilgisayar adı üstünde kuantum fizik amacıyla tasarlanmaya başlanmış bilgisayarlardır. Elektrik enerjisi ile çalışamazlar. Ve bundan ötürün normal bir bilgisayarın işlem gücünden kat kat daha fazla işlem gücüne sahiptir. Nasıl yapılabileceği-hayata geçirileceği hakkında çoğu şirket (hatta Google dahi) çalışmalara başlamış ve hala araştırılmaya devam edilmektedir.
Sadece konunun kategorisine bakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı