1 saat önce çalışan bilgisayar açılmıyor

patatespc

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb ddr4 3600mhz
SSD veya HDD modeli
520gb ssd
Ekran kartı
Rtx 4060
Anakart
Asus prime a520mk
İşlemci
Ryzen 5500
Bilgisayar düzgün çalışıyordu, Windows'tan normal bir şekilde kapattım. 1-2 saat sonra kalktım, yeniden açim dedim, ve açılmadı direkt elektrik yok gibi, tepkisiz, güç kablosu, priz, her şey sağlam, 1-2 saatte ne değişmiş olabilir? Bilgisayara dokunmadım bile.

Benim başıma da birkaç kez gelmiş bir olay. Her seferinde kasayı bulunduğu yerden alıp, bir yere yatırıp anakart ve diğer bileşenlere bağlı çoğu kabloyu çıkartıp RAM'leri ve ekran kartını söküp sonra hepsini geri takınca kendiliğinden düzeliyordu. Yedek olsun ve uğraşmayayım diye CMOS pilini de çıkartıyorum. Bir deneyin isterseniz.

Benim başıma da birkaç kez gelmiş bir olay. Her seferinde kasayı bulunduğu yerden alıp, bir yere yatırıp anakart ve diğer bileşenlere bağlı çoğu kabloyu çıkartıp RAM'leri ve ekran kartını söküp sonra hepsini geri takınca kendiliğinden düzeliyordu. Yedek olsun ve uğraşmayayım diye CMOS pilini de çıkartıyorum. Bir deneyin isterseniz.

Kanka baktım yaptım da bu anakartın resetsw kablosunun PIN'i pas tutmuş o yüzden sanırım garantisi var yapabilirler sanırım.

Kanka baktım yaptım dediğini de bu anakartın resetsw kablosunun PIN'i pas tutmuş o yüzden sanırım garantisi var yapabilirler sanırım.

Kanka baktım yaptım da bu anakartın resetsw kablosunun PIN'i pas tutmuş o yüzden sanırım garantisi var yapabilirler sanırım.
Sorunun çözüldü mü? Ayrıyetten garanti süresi içerisinde pas tutması çok garip sıvı falan mı aldı acaba?
ResetSW PIN paslanması olsa bile böyle bir soruna sebebiyet vereceğini sanmıyorum. Başka bir durum olabilir.

Sorunun çözüldü mü? Ayrıyeten garanti süresi içerisinde pas tutması çok garip sıvı falan mı aldı acaba?
Resetsw pın paslanması olsa bile böyle bir soruna sebebiyet vereceğini sanmıyorum. Başka bir durum olabilir.

Hayır, problem çözülmedi. Az bir su dökülmüştü o yapmış olabilir. PC'nin diğer hiçbir parçasında sorun yok, problem orası gibi.

Hayır, problem çözülmedi. Az bir su dökülmüştü o yapmış olabilir. PC'nin diğer hiçbir parçasında sorun yok, problem orası gibi.
Dediğiniz gibi su aldıysa problem PowerSW kısmında oluşmuş olabilir. Tornavida ile etmas kurdurmaya çalışmaktan başka şansınız bulunmuyor gibi. Garantiye göndermek mantıklı. Umarım sorununuz basit ve hızlı bir şekilde çözülür. İyi geceler.

Dediğiniz gibi su aldıysa problem powersw kısmında oluşmuş olabilir. Tornavida ile etmas kurdurmaya çalışmaktan başka şansınız bulunmuyor gibi. Garantiye göndermek mantıklı. Umarım sorununuz basit ve hızlı bir şekilde çözülür. İyi geceler.

Teşekkür ederim, size de iyi geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı