1 senede derece yapılır mı?

Merhaba tekrardan, uzunca bir süre yoktum. Sınavdan sonra toparlanma süreci, iş-güç, 1 ay forumdan ban yemem ve yeniden çalışmaya başlamamdan ötürü pek aktif olamadım. Arada giriyordum fakat ana sayfadaki konulara bakıp çıkıyordum. Telefon, forum vs. her şeyi bırakmadan önce bir son kez gezineyim istedim. Bundan sonra aktif olmayacağım için konu yarım kalmasın en azından. Bayağı bir kişi sonuç felan sormuş. Sonuç maalesef olumsuz.

Sonucum 26k geldi. Zaten bundan önce yazdığım uzun mesajda da beklemiyordum iyi geleceğini ki öyle oldu. Sınav anı da iyi geçmemişti zaten. 4-5 aydır ne TYT ne de AYT denemesi çözmediğimden eksikliğini sınavda çok fazla hissettim. Özellikle TYT'de Türkçe ve sosyal bitirdi beni. Çok fazla zaman kaybettim, bu yüzden tüm sınavın içine etti diyebilirim. Her neyse artık sağlık olsun diyorum yapacak bir şey yok. Sınav kötü geçince 1 ay kafa dinleyip başlama kararı aldım. Bu sene tekrar deneyeceğiz artık.

Tavsiye isteyenlere ise tek önerim denemeyi aksatmamanız ve çok çalışmanız. Deneme çok önemli, 2-3 ayınızı denemeye vermeniz sınavınızı çok değiştirir. Kendimde bizzat da gördüm. Beni yükseltende denemeydi, düşüren de. Deneme çözmek için konuları bitirmenize gerek yok (özellikle TYT'de). AYT içinse 2023'ün konu çıkarılmış AYT denemelerinden alıp erkenden çözmeye başlayabilirsiniz.

Bu sene kaçırma şansım olmadığı için her şeyi bırakıp sadece dersi odağıma alıyorum. Mezun olduğum için zamanın çoğu bana ait zaten. O yüzden geçen seneden daha sağlam hazırlanacağım.

Son olarak bu sınavı gözünüzde büyütmeyin. Ortalama bir öğrenci düzenli çalışarak emeğinin karşılığını alıyor. Biraz şans unsuru da işin içinde var tabii ki ancak yeteri kadar çalışırsanız şansın tesirini en az seviyeye indirebilirsiniz.

Destek verip yanımda olan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım sizler de hayatta istediğiniz yerlerde olursunuz. İyi forumlar.

Biraz vakit geçti ama ne yaptığınızı merak ettim hocam..

@157134
 
12'ye yeni geçtim. Ne TYT ne de AYT netlerim iyi değil. 1 senede derece yapma ihtimalim ne kadar?

TYT netlerim:
Türkçe: 28-33
Matematik: 15-20
Fen: 5-10
Sosyal: 5-10

Konu olarak TYT'de neredeyse bütün konularım eksik. 11'de de hiç çalışmadım. Tamamen hatırlayabildiklerimle yapıyorum denemeleri. Temelim kötü değil ancak pandeminin de etkisiyle ders çalışma düzenim bozuldu ve fazla ders çalışamıyorum. 11 konularının genelini ise çalıştığım zaman bayağı iyi öğrenmiştim ancak neredeyse hepsini unuttum. Şu sıralar TYT'ye başladım ve matematik ağırlıklı gidiyorum. Bu yaz en azından TYT matematik ve geometriyi bitirip fenin de önemli konularını tamamlarsam ve AYT'yi de okulların açılmasıyla birlikte başlayıp 12 boyunca götürürsem ilk 1000 gibi bir sıralama elde edebilir miyim? Sizin bana önerileriniz nasıl olur?
Dogru konulara bilincli bir sekilde calirsan derece olmasa bile senin icin ve calisma suren icin iyi bir siralama yapabilirsin.
 
12'ye yeni geçtim. Ne TYT ne de AYT netlerim iyi değil. 1 senede derece yapma ihtimalim ne kadar?

TYT netlerim:
Türkçe: 28-33
Matematik: 15-20
Fen: 5-10
Sosyal: 5-10

Konu olarak TYT'de neredeyse bütün konularım eksik. 11'de de hiç çalışmadım. Tamamen hatırlayabildiklerimle yapıyorum denemeleri. Temelim kötü değil ancak pandeminin de etkisiyle ders çalışma düzenim bozuldu ve fazla ders çalışamıyorum. 11 konularının genelini ise çalıştığım zaman bayağı iyi öğrenmiştim ancak neredeyse hepsini unuttum. Şu sıralar TYT'ye başladım ve matematik ağırlıklı gidiyorum. Bu yaz en azından TYT matematik ve geometriyi bitirip fenin de önemli konularını tamamlarsam ve AYT'yi de okulların açılmasıyla birlikte başlayıp 12 boyunca götürürsem ilk 1000 gibi bir sıralama elde edebilir miyim? Sizin bana önerileriniz nasıl olur?
2024 gibi gelmezse yaparsın hocam 30 net yaptım TYT de AYT 35 Net sözelde normalde 350 falan geliyordu TYT yaktı bitirdi 315 geldi hesapladım :( sıralamalar düşerse eğer kontenjan artar büyük ihtimal çünkü 4 milyonu açıkta bırakmazlar bu sene herkes gider diye düşünüyorum 2021 zorluğundaydı hatta 21 den zordu bugün AYT den çıkanlar ağlayarak çıktı nedensizce ama basitti AYT sözel için konuşuyorum Felsefe din zorladı total 35 Net puanım dediğim gibi 315 büyük ihtimal dediğim gibi sıralamalar 21 gibi gelir ise 340 veya 345 puanlı bölümleri seçeceğim hedefim Coğrafya Tarih ve Edebiyat bölümleri bakalım nasip.

Doğmamış çocuk için konuşmayalım şöyle güzelce bir 17 Temmuz gelsin yazarsanız söz veriyorum cevap veririm. Ama en azından şimdilik öndeyiz :D sahiden ama .
Ben gittim hesapladım hocam TYT ile birlikte 315 puan Sözel.
 
@Shadownight @Neofixx Hocalarım merakınızdan ötürü öğrenmeye hakkınızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bende 1 sene önce sizin gibi sorar öğrenemeyince deli olurdum. Hocalarım öncelikle burada anonim bir kullanıcıyım kim olduğumun herhangi bir kişi tarafından öğrenilmesini istemem netlerimi 2 arkadaşıma söyledim. Onlardan korkuyorum fakat sorduğunuz için yine de anlatayım. Yazı uzun oluyor vaktinizi aldığımdan özür dilerim. Hocalarım maalesef sınav benim için kötü geçti, 1 sene daha hazırlanacağım bunu belirtmek isterim öncelikle. Lâkin shadow hocamdan özür dileyerek abartıldığını düşünüyorum sınavın, TYT diğer seneler gibiydi gayet normaldi en zor kısmı sosyaldi sosyalin içinde de tarih ve coğrafya diğer senelere göre zordu yoksa olması gereken gibiydi sadece ÖSYM fazla kolaya alıştırdı. Felsefe ve din açıkçası çok zordu , din sorusunda matematikten çok durdum. Cehape verileri gibi kesin olmayan verilere göre (sonumuz aynısı olmasın :D ama her türlü mezuna kalıyorum) TYT türkçe 33-7 sosyal 15-4 matematik 35-4 fen 12-4 AYT'de edebiyat 13-1 tarih 3-0 coğrafya 2-0 mat 32-1 fizik 13-0 kim 10-0 biyo 10-0 . Hocam her***olog olmayayım ancak bu çıkış için verilen yarım saatte boştum ve sos 2 ye baktım açıkçası çalışmadığınızı düşünüyorum yoksa ilk 30 soruyu herkes yapabilirdi bence. Sıralama olarak maalesef obpm kötü olduğundan 39-42 K arası say 10-12 k arası EA bekliyorum , milletin (inanmasamda) bu kadar zor dediği gibi çıkarsa da en fazla 35 K yapar. Maalesef her türlü mezuna kalıyorum. Son olarak burayı olurda Google'den aratıp '' Bana bu sıralama yeter abi '' diyen agalarım için şunu söyleyeyim bu sıralamayı sıfırdan geçen haziranın başında başlayarak yaptım. Diğer sırf size koçluk vermek isteyen arkadaşlar gibi yalan da söylemem zaten obpmden bu anlaşılıyordur (84) öyle ki tek çift sayıların toplamı ne olur onu bile bilmiyordum ( toplama çıkarma bilin tabi o kadarda değil de :D). Fazla uzun oldu üzgünüm şunu da belirteyim rahatlıkla ilk 30 k 1 senede yapılır çok rahat hem de.
 
@Shadownight @Neofixx hocalarım merakınızdan ötürü öğrenmeye hakkınızın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bende 1 sene önce sizin gibi sorar öğrenemeyince deli olurdum. Hocalarım öncelikle burada anonim bir kullanıcıyım kim olduğumun herhangi bir kişi tarafından öğrenilmesini istemem netlerimi 2 arkadaşıma söyledim. Onlardan korkuyorum fakat sorduğunuz için yine de anlatayım. Yazı uzun oluyor vaktinizi aldığımdan özür dilerim. Hocalarım maalesef sınav benim için kötü geçti, 1 sene daha hazırlanacağım bunu belirtmek isterim öncelikle. Lâkin Shadow hocamdan özür dileyerek abartıldığını düşünüyorum sınavın, TYT diğer seneler gibiydi gayet normaldi en zor kısmı sosyaldi sosyalin içinde de tarih ve coğrafya diğer senelere göre zordu yoksa olması gereken gibiydi sadece ÖSYM fazla kolaya alıştırdı. Felsefe ve din açıkçası çok zordu, din sorusunda matematikten çok durdum. Cehape verileri gibi kesin olmayan verilere göre (sonumuz aynısı olmasın :D ama her türlü mezuna kalıyorum) TYT Türkçe 33-7 sosyal 15-4 matematik 35-4 fen 12-4 AYT'de edebiyat 13-1 tarih 3-0 coğrafya 2-0 mat 32-1 fizik 13-0 kim 10-0 biyor 10-0. Hocam her***olog olmayayım ancak bu çıkış için verilen yarım saatte boştum ve sos 2'ye baktım açıkçası çalışmadığınızı düşünüyorum yoksa ilk 30 soruyu herkes yapabilirdi bence. Sıralama olarak maalesef obpm kötü olduğundan 39-42 k arası say 10-12 k arası EA bekliyorum, milletin (inanmasamda) bu kadar zor dediği gibi çıkarsa da en fazla 35 k yapar. Maalesef her türlü mezuna kalıyorum. Son olarak burayı olurda Google'dan aratıp " bana bu sıralama yeter abi " diyen agalarım için şunu söyleyeyim bu sıralamayı sıfırdan geçen Haziran'ın başında başlayarak yaptım. Diğer sırf size koçluk vermek isteyen arkadaşlar gibi yalan da söylemem zaten obpmden bu anlaşılıyordur (84) öyle ki tek çift sayıların toplamı ne olur onu bile bilmiyordum ( toplama çıkarma bilin tabii o kadar da değil de :D). Fazla uzun oldu üzgünüm şunu da belirteyim rahatlıkla ilk 30 k 1 senede yapılır çok rahat hem de.

Hocam ama sıralamalar 22-23 gibi gelmez diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
 

Geri
Yukarı