1 senede mimarlık kazanılabilir mi?

Mimar çok var piyasada. Her ofiste bir sürü mimarda çalışamayacağı için iş imkanı çok yok.Ben üniye girerken mimarlık inşşat falan iyiydi, biz mezun olunca patladı.
Okılda birşey öğretmiyorlar, mezun olunca iş bulursan asgari ücrete çalışırsın yıllar sonra kendini geliştirirsen maaşın biraz yükselir. Kamuya girmen için 90 üstü kpss lazım falan filan. Doktor olursan kralsın ama, işiniz gücünüz yok olum it gibi çalışın tıp olmazsa diş hekimliği falan olsun, mimarlıkta kamuya girsen bile doktorların yarısı kadar alamazsın.

Mimar çok var piyasada. Her ofiste bir sürü mimarda çalışamayacağı için iş imkanı çok yok.Ben üniye girerken mimarlık inşşat falan iyiydi, biz mezun olunca patladı.
Okılda birşey öğretmiyorlar, mezun olunca iş bulursan asgari ücrete çalışırsın yıllar sonra kendini geliştirirsen maaşın biraz yükselir. Kamuya girmen için 90 üstü kpss lazım falan filan. Doktor olursan kralsın ama, işiniz gücünüz yok olum it gibi çalışın tıp olmazsa diş hekimliği falan olsun, mimarlıkta kamuya girsen bile doktorların yarısı kadar alamazsın.
Ama ben Yüksek Mimar olmak istiyorum. Yapay zeka olsun, yabancı dil olsun, bir sürü program olsun, yazılım olsun kendimi her alanda geliştirmek istiyorum. Daha mezun olmadan işlerde çalışıp deneyimli mimar olarak mezun olmak istiyorum. Yurt dışı bile düşünüyorum. Yani sıradan bir mimar olmak istemiyorum. Diş hekimi falan ol diyorsunda en sevmediğim meslekler.

İnşallah olur hocam. İnşallah.
1721859643396.png

Senin için hesapladım. Bu netlerle bile bu sene 150 bin geliyormuş. Eğer 1 yılı iyi değerlendirsen bundan da iyi yapabilirsin. (Mimarlığın sıralaması yine artar büyük ihtimal seneye de yani daha garanti gibi.)

Eki Görüntüle 2263508
Senin için hesapladım. Bu netlerle bile bu sene 150 bin geliyormuş. Eğer 1 yılı iyi değerlendirsen bundan da iyi yapabilirsin. (Mimarlığın sıralaması yine artar büyük ihtimal seneye de yani daha garanti gibi.)
Diyorumki devamlı çalışırım. Sürekli soru çözerim. Ders harici konu anlatımıda izlerim. Ama olur mu bilmiyorum.

Tabi ki de eksiğini belirleyip onlara yoğunlaşman lazım da ben üşendiğim için kaç soru çözdüm şunu yaptım bunu yaptım diye bir şey oluşturmamıştım ama seni motive edecekse yap tabii.

Tabi ki de eksiğini belirleyip onlara yoğunlaşman lazım da ben üşendiğim için kaç soru çözdüm şunu yaptım bunu yaptım diye bir şey oluşturmamıştım ama seni motive edecekse yap tabii.
Evet eksiklerim var. Ama ben baştan başlayıp planlı şekilde ilerlemek istiyorum. Sıfırım çünkü hocam.

Bu bahsettiklerini herkes istiyor dostum haberin olsun, Allah gönlüne göre versin. Farklı bir mimar olmak istiyorsan bu alanda bolca kitaplar okumanı tavsiye ederim, kendi tasarım dilin oluşur zamanla. Çok çalışmakla ancak iyi bir mimar olursun. Hayırlı akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı