1 soru için 15 konu açılması normal mi?

30k sistem önerisi ama ne zaman önerilmiş? Bence burda tartışma konusu konu başlığını beklentilere göre değil de zorunlu bir şekilde bütçeye bağlamak. Sadece bütçeyi merkeze almak yerine, amacın net belirtilmesi çok daha doğru bir yaklaşım olur. 30k bütçem var ama ne için sistem arıyorum? Çalışma mı yapacağım, oyun mu oynayacağım, render mı alacağım, yoksa çok yönlü bir iş istasyonu mu lazım? Bu detaylar baştan sorulursa hem öneriler çok daha isabetli olur hem de konular birbirinden ayrışır, karmaşa önlenir. Böylece verilen cevaplar da gerçekten amaca hizmet eder ve çeşitlilik kazanır.

30k sistem öneresi ama ne zaman önerilmiş? Bence burada tartışma konusu konu başlığını beklentilere göre değil de zorunlu bir şekilde bütçeye bağlamak. Yani ben 30k nasıl bir sistem istiyorum çalışma için mi oyun için mi render için mi daha detaylı sorlması beklenebilir. Böylece konular da birbirinden farklılaşacak ve cevaplar amacına hizmet edecek, çeşitlenecektir.

Aslında olay o değil tam hiç fikir edinilmiyor konular gezilip ondan şikayetçiyim artık öneriden ziyade atın alalıma dönmüş. Zaten konular eskiyse açsın adam hakkıdır ama 5dk 10dk önceki konuyada ufakta olsa göz atıp bir fikir edinip açılması lazım bence özellikle "hazır sistem" gibi pek bir esneklik olmayan konularda.

Bu bahsettiğini sistem konularına pek bakmadığım için bilmiyorum ama mesela özellikle okul ile alakalı konularda çok oluyor. Örneğin X gün devamsızlık ile kalırmıym veya ortaokulda kalma var mı gibi. Özellikle karne zamanı acayip kirlilik oluşturuyor bunlar ki zaten internetten kısa bir arama ile ne kadar devamsızlık ile kalınağı öğrenilebilir. Hepsi için demiyorum ama çoğu boşuna açıyor.

Bu bahsettiğini sistem konularına pek bakmadığım için bilmiyorum ama mesela özellikle okul ile alakalı konularda çok oluyor. Örneğin X gün devamsızlık ile kalırmıym veya ortaokulda kalma var mı gibi. Özellikle karne zamanı acayip kirlilik oluşturuyor bunlar ki zaten internetten kısa bir arama ile ne kadar devamsızlık ile kalınağı öğrenilebilir. Hepsi için demiyorum ama çoğu boşuna açıyor.

Sistem önemli değil örnek verdim orada ve evet genelde öyle sorunlarda oluyor mesela 2 ürün kiyaslanacak videosunu izleyip hemen sorun çözülebilir ve dediğiniz gibi ufak bir arama yapılarak çözüm bulabilirler.

Mesela boy konusuda öyle uzar mıyım uzamaz mıyım her Allah'ın günü açılıyor ufak bir internette gezinmeyle sonucunu öğrenebilir yani.

Sistem önemli değil örnek verdim orada ve evet genelde öyle sorunlarda oluyor mesela 2 ürün kiyaslanacak videosunu izleyip hemen sorun çözülebilir ve dediğiniz gibi ufak bir arama yapılarak çözüm bulabilirler.

Forumda sorunları söyleyebilirsin ancak çok basit sorularda verdiğim örnek gibi şeylerde Google hatta GPT ile hem çok daha net sonuç alınabilir hem de forumda gereksiz yoğunluk olmaz. Konu açılması soru sorulması çok normal ve iyi bir şey aslında ancak bu konuya hakikaten dikkat edip özen gösterilmeli.

Aslında olay o değil tam hiç fikir edinilmiyor konular gezilip ondan şikayetçiyim artık öneriden ziyade atın alalıma dönmüş. Zaten konular eskiyse açsın adam hakkıdır ama 5dk 10dk önceki konuyada ufakta olsa göz atıp bir fikir edinip açılması lazım bence özellikle "hazır sistem" gibi pek bir esneklik olmayan konularda.
Bence bu tarz tekrar eden başlıkların forum düzenini bozmasını önlemek için moderasyon ekibinin yönlendirme yapması şart. Ancak bu hem ekstra zahmet hem de dikkat gerektiriyor. Dolayısıyla bu süreci kolaylaştırmak için forum altyapısına otomatik kontrol yapabilen bir yapay zekâ veya algoritma entegre edilebilir. Örneğin, aynı konuyu içeren başlıklar —mesela “30k sistem önerisi”— sadece belirli bir periyotla (örneğin ayda bir kez) açılabilmeli. Yeni başlık açılmaya çalışıldığında sistem otomatik olarak kullanıcıyı uyarabilir ve en son açılan konuya yönlendirme yapabilir. Bu tür bir çözüm, hem moderatörlerin yükünü hafifletir hem de forumda gereksiz başlık kirliliğini önler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı