1 tane bad sector düzeltilebilir mi?

kurome

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EVGA Z390 Dark / Intel I9 9900K / Lexar Ares 32 GB 3600mhz DDR4 / EVGA 1080ti FTW3 iCX / EVGA Supernova 1200W P2 / EVGA CLC240 / Xigmatek Elysium
Meslek
Öğrenci

HD Tune ile yaptığım testte hard diskimde 1 tane bad sector çıktı. Bu hard diski çöpe mi atayım yoksa böyle sorunlar düzeltilebiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bad sector'leri görmezden gelebilirsiniz sector olan kısım kullanılmaz olur biter.
@Assecreed

Bence oyun falan oynuyorsanız onlar için kullanın çöpe atmaya gerek yok. Önemli bilgileri başka diske koyarsınız.

Disklerde zaten bad sector icin "yedek sector" bulunur. 1 tanesi problem degil.
Ama kendiliginden duzelmez.

Bad sektör yok 1 tane kararsız sektör var. Disk o sektörü okuyabilirse değeri azalacaktır.
Bu konularda biraz cahilim o yüzden kararsız sektörün ne olduğunu bilmiyorum. Diskin o sektörü okuyabilmesini nasıl sağlayacağım?
Bad sector'leri görmezden gelebilirsiniz sector olan kısım kullanılmaz olur biter.
@Assecreed
Bu konuları pek bilmiyorum bunu nasıl yapacağım? Ve bu yayılmıyor mu?

Diskin o sektörü okuyabilmesini nasıl sağlayacağım?
Disk normal kullanımda o sektörü belirli zamanlarda okumaya çalışacaktır. O sektör ne zaman okunabilir hale gelebilir bunu bilemeyiz. Bekleyemezseniz diski biçimlendirmek, diske sıfır yazmak ya da o sektöre veri yazmak diskin o sektörü kontrol etmesini sağlayacaktır.

Anladım. Diske büyük boyutlu veriler yazdırıp deneyeceğim. Yardım için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…