1 TB HDD + 120 GB SSD vs 480 GB SSD

cesurdoganx

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521662935
Oyun oynamak için kasa topluyorum (DA 3.5) fakat bu konuda çok takıldım. GTA 5, FIFA 19 vb. oyunlar oynayacağım. Sizce hangisi mantıklı olur?

Ben aynı soruyu araştırdım. Şimdi çeşitli yorumlar var. SSD kısa vadede harika ancak Harddisk kullanımı yaz-sil-yaz-sil konusunda daha iyi. Bu forumda bir konuda ssdlerin sık sık sil kaldır değiştir işlemlerinde zayıfladığını okumuştum. Harddiskler sağlam olduğundan ötürü ve ucuz olduğundan dolayı tercih sebebi.Ayrıca mesela ben hesaplama yaptım. Tüm istek listesi oyunlarını topladım aşağı yukarı 950 gb hafıza gerekiyor. Böyle belirle derim.

Ben aynı soruyu araştırdım. Şimdi çeşitli yorumlar var. SSD kısa vadede harika ancak Harddisk kullanımı yaz-sil-yaz-sil konusunda daha iyi. Bu forumda bir konuda ssdlerin sık sık sil kaldır değiştir işlemlerinde zayıfladığını okumuştum. Harddiskler sağlam olduğundan ötürü ve ucuz olduğundan dolayı tercih sebebi.Ayrıca mesela ben hesaplama yaptım. Tüm istek listesi oyunlarını topladım aşağı yukarı 950 gb hafıza gerekiyor. Böyle belirle derim.
aynen bende yaptım o hesabı. Müzik arşivimde var laptopumdan kasaya aktarıcam oda 100 gb civarı zaten. Geri kalanı oyuna harcayacağım. Sanki hdd ve ssdli seçenek daha mantıklı. ssd'ye windows ve sık kullandığım programları kuracağım.

1TB HDD ve 240GB SSD daha mantıklı olacaktır. 120GB SSD yetersiz kalıyor. Tek başına 480 GB SSD'nin yeteceğini hiç zannetmiyorum zaten.

Ben olsaydım 1TB + 120GB SSD'yi alırdım. Windows'u ve programlarını kurduktan sonra 75-80GB alan kalacak. Oyunlarını HDD'ye depolarsın, hangisini oynayacaksan SSD'ye taşırsın. Bende 1TB SSD var; 300GB'sini kullanıyorum, kalanı boşta. HDD 900GB dolu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı