1 TB HDD tavsiyesi

xClaush

Hectopat
İyi günler. Bilgisayarıma devamlı r/W işlemleri yapacağım yeni bir HDD almak istiyorum. Hali hazırda bilgisayarımda M.2 SSD var ve programlarımı bunun üzerine kurdum. Programların kullanacağı materyalleri depolacağım bir HDD almaya karar verdim ama marka/modeller arasında boğuldum diyebilirim. Alacağım HDD'yi video kaydı, kaydettiğim videoları düzenlerken kullanacağım ses ve görüntü dosyalarının depolanması ve üzerinde çalışmak istediğim bir oyunun sunucu dosyalarını barındırmak için kullanacağım. En az 1 TB kapasiteli bir şey almak istiyorum. Aklımda WD ve Seagate ürünleri vardı ama kullanım amacım belirli bir yönde olduğu için daha iyi bir tavsiye görebilir miyim diye sosyale sormak istedim.

İyi günler. Bilgisayarıma devamlı r/W işlemleri yapacağım yeni bir HDD almak istiyorum. Hali hazırda bilgisayarımda M.2 SSD var ve programlarımı bunun üzerine kurdum. Programların kullanacağı materyalleri depolacağım bir HDD almaya karar verdim ama marka/modeller arasında boğuldum diyebilirim. Alacağım HDD'yi video kaydı, kaydettiğim videoları düzenlerken kullanacağım ses ve görüntü dosyalarının depolanması ve üzerinde çalışmak istediğim bir oyunun sunucu dosyalarını barındırmak için kullanacağım. En az 1 TB kapasiteli bir şey almak istiyorum. Aklımda WD ve Seagate ürünleri vardı ama kullanım amacım belirli bir yönde olduğu için daha iyi bir tavsiye görebilir miyim diye sosyale sormak istedim.
Piyasada WD ve Seagate dışında HDD üreten pek bilindik firma yok. Dilersen bunların farklı modellerini tercih edebilirsin.

Uygun fiyatlı ve kaliteli bir HDD'dir.
Bütçe yetiyorsa tercih edebilirsin.
WD'lerde direkt Black serisine baktım ama ön belleği 64MB olduğunu fark edince bir geri adım attım ve Seagate ürünlerine baktım. 7200 RPM 256MB ön bellekli ürünleri var, o yüzden kararsız kalmıştım.
WD Black oldukça iyi bir HDD. Ancak 1TB Samsung 860 SSD'de önerebilirim yazım ömrü olarak iyidir
1TB SSD'ye vereceğim para ile çok daha büyük kapasiteli bir HDD alabilirim. Eğer girişeceğim işler HDD-SSD arasındaki performans farkını bariz gösterecek projeler olursa depolayabileceğim SSD diskim zaten olduğu için SSD almaya çok sıcak bakmıyorum. Yani kendimce HDD'nin kafamdaki plana daha iyi oturduğunu düşünüyorum öyle diyeyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı