1 TB HDD'de olması gerekenden az alan var

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
HDD'min içindeki tüm dosyaların boyutunu hesapladığımda 581 GB çıkıyor.

tüm dosyalar.jpg

Ama HDD'de şuan 823 GB kullanılıyor gözüküyor.

hdd.jpg

Ne yapsam çözülmedi bu. Tüm dosyaları kontrol ettim, diski temizledim fark etmedi. Bu alan nereye gitti? Nasıl geri alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. elden aldıysanız daha önce format atılıp kullanılmayan alan olabilir HDD'ye format atarak düzeltebilirsiniz. (Sorun başka birşeyden kaynaklanıyorda olabilir format atmadan önce birazdaha araştırmanızı öneririm)

Hocam oyun yüklüyor olabilirsiniz. Ya da bu bilgisayar C diskinize sağ tıklayın diski temizle deyin. Orada sistem dosyaları da yazıyor ona basın temizlik yapsın sistem. Ayrıca Windows+r basın.
%Temp%
Temp
Prefetch
Recent
Hepsini teker teker yazıp klasör açılınca içindeki dosyaları temizleyin.

İndirenleri de kontrol etmenizde fayda var.

@UBerk yok o şekilde bir indirmem.

@Kadir44 ürünü sıfır almıştım. İlk geldiğinde 930 GB boştu zaten.

@Tibrikci gizli dosyalar açık şekilde yaptım bu taramayı zaten. Geri dönüşüm kutusu boş.

Benim harici HDD 931GB orada bir sorun yok. Ama genede HDD Tune sağlığına bakın ne olur ne olmaz. Birden hardisk bozulabilir bilgileriniz resimleriniz önemli verileriniz gidebilir kontrol etmekde fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı