1 TB M.2 SSD önerisi

Tüm sürücüleri kurdum hatta ilk başta m2_1 slotunda takılıyken test yaptım 1547 mb okuma
271 mb yazma çıktı çıkartıp m2_2 slotuna taktım 3.500 lere çıktı sonra tekrar çıkarttım 1. slota taktım oda 3.500 lere döndü, şimdi diskle ilgili her hangi bir işlem yapıldığında yanıt süresi çok yükseliyor ve bilgisayar kasıyor yada her şey geç tepki veriyor, kafayı yemek üzereyim.

Eki Görüntüle 2481472
Üstündeki soğutucu bloğun vidasını fazlamı sıkıyorsunuz? Veya baskı uyguluyor mu? 2. slotta komple sorunsuz çalışıyor mu birde? 2. slotta bir sorun yoksa eğer anakartın 1. slotunda bir sorun olabilir.
İkisinde de sorun çıkarıyorsa SSD sorunlu olabilir.

Üstündeki soğutucu bloğun vidasını fazlamı sıkıyorsunuz? Veya baskı uyguluyor mu? 2. slotta komple sorunsuz çalışıyor mu birde? 2. slotta bir sorun yoksa eğer anakartın 1. slotunda bir sorun olabilir.
İkisinde de sorun çıkarıyorsa SSD sorunlu olabilir.
soğutucu takılı değil şu anda 2. slot PCIe 3.0x4 destekliyor o yüzden o sonucu vermiş olabilir ikisi de aynı değerleri veriyor şu anda.

soğutucu takılı değil şu anda 2. slot PCIe 3.0x4 destekliyor o yüzden o sonucu vermiş olabilir ikisi de aynı değerleri veriyor şu anda.
Bahsettiğiniz kasma, takılma sorunları varmı peki? Her ikisi içinde soruyorum.

Bahsettiğiniz kasma, takılma sorunları varmı peki? Her ikisi içinde soruyorum.
2. Slota takınca kasılma yada donma olmuyor sonuçlar ise bu şekilde, kafam çok karıştı. Tüm sistemi toplayalı 1 ay oldu, aktif olarak kullanmadığım için yeni fark ediyorum sorunu, sorun anakartta mı diskte mi anlayamıyorum.

Dosya Ekleri

• 1746047192000.png
    1746047192000.png
    535,1 KB · Görüntüleme: 18
2. Slota takınca kasılma yada donma olmuyor sonuçlar ise bu şekilde, kafam çok karıştı tüm sistemi 1 oldu toplayalı aktif olarak kullanmadığım için yeni fark ediyorum sorunu, sorun anakartta mı diskte mi anlayamıyorum.
Gen 3 için sonuçlar normal.

SSD'yi başka bir cihazda deneme imkanınız varsa anca anlaşılır durum veya anakarta farklı SSD takarak. Bilgisayarcılarda belki SSD'yi deneyebilirsiniz.

Alınabilir, bu bütçede zaten başka DRAM'li SSD yok neredeyse.

Exceria G2'yi kast ediyor hocam.

Above 4G Decoding ve ReSize BAR açmayı önerenler var, onları BIOS'tan eğer kapalıysa açmayı deneyin bir de. Bir de anakartın sürücüleri indirmediyseniz onları kurmayı da deneyebilirsiniz, Onboard, Chipset sürücüsünü filan.
En son olarak M.2'yi çıkarıp takmak geliyor aklıma.

Bu marka modelin 500GB olan versiyonunda da DRAM desteği var mı biliyor musunuz? Bir de Ayrıca soğutma için soğutucu blok almaya gerek var mı?

Son düzenleme:
Bu marka modelin 500GB olan versiyonunda da DRAM desteği var mı biliyor musunuz? Bir de Ayrıca soğutma için soğutucu blok almaya gerek var mı?
Exceria G2'nin 500GB versiyonunda da DRAM bulunuyor, 512mb ve DDR4 olması lazım. 1TB için ise 1GB bulunuyor. Aradaki DRAM farkı bu sadece.
Soğutucu blok alırsanız güzel olur ama serin bir kasada şart değil.

Ne yazıkki o.

DRAM, adı üstünde SSD'nin RAM'i oluyor. DDR3, DDR4 diye varyantları vardır ve verilerinizin depolandığı NAND birimlerinden kontrolcüye çok daha hızlı ve düzenli bir iletişim kurmasında iyi bir rol oynuyor. Aynı işlemci ile SSD'nin arasındaki işleri halleden Corsair RAM'leriniz gibi.

DRAM olduğu zaman daha kararlı, düzenli ve uzun ömürlü oluyor SSD. Ayrıca diğer 5-6 GB hızlı DRAM'siz SSD'ler 20-30GB aktarmadan sonra hızları 1GB gibi değerlere çakılırken, DRAM'li SSD'lerde o limit 50-60GB'ye filan çıkıyor. (Atıyorum)
Hocam peki G2 yerine exercia pro önerir misiniz? Bekleyip bütçeyi arttırmaya çalışmıştım. Daha iyisi var mıdır exercia pro fiyatında?

Hocam peki G2 yerine exercia pro önerir misiniz? Bekleyip bütçeyi arttırmaya çalışmıştım. Daha iyisi var mıdır exercia pro fiyatında?
Ne yazıkki yok, olsa bile "Bir üstüne şu var, bir üstünde şu var." muhabbeti oluyor bi bakıma.
Exceria Pro'yu önerebilirim, en F/P modellerden biri. E18 kontrolcüsü kullanıyor.

Ne yazıkki yok, olsa bile "Bir üstüne şu var, bir üstünde şu var." muhabbeti oluyor bi bakıma.
Exceria Pro'yu önerebilirim, en F/P modellerden biri. E18 kontrolcüsü kullanıyor.
Teşekkür ederim hocam. Peki Asus tuf a15 laptoba takmamda bir sorun olur mu ısınma konusunda? Laptop genel olarak 90 dereceleri görüyor yükte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı