1 TB M.2 SSD vs 2 TB HDD

Bütçe
1200

BY LEWU

Hectopat
1 TB M.2 SSD ile 2 TB HDD fiyatları çok yakın diye hatırlıyorum. 512 GB M.2 SSD'ye sahip olan bilgisayar için hangisi tercih edilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam depolama olarak kullanacaksanız hdd ama artık son zamanlarda yedekleme tipi ssd ürünleri de son kullanıcıya ulaşıyor (Samsung QVO serisi.) Eskiden olduğu gibi hdd ürünleri ssd ürünlerinden çok ucuz değil. Bütçeniz uygunsa yedekleme tipi ssd öneririm.

1TB yeter diyorsan M.2 SSD al, eskisini de PCI-e X1 slotunda dönüştürücü ile kullanırsın(anakartta 2. Slot yoksa).

2. disk ne için kullanılacak mesela, ve boyut olarak ne kadar gerekli olduğunu düşünüyorsunuz. Ben kendimden örnek vereyim. Genelde AAA oyunlarımı SHDD üzerine kuruyorum 2TB boyutunda ve bununla birlikte resimlerim, uygulama setupları fln fln...Oyunları açarken hiçbir şekilde beklemiyorum :) Yüklerken fln bekleme süreleri rahatsız edici değil hiçbir şekilde. Lakin kopyalama ya da oyun kurulumları sırasında canımı sıkıyor az da olsa :p Şahsen ben bütçe sorunu yaşamasaydım 1TB M.2 SSD seçerdim. Daha uzun ömürlü oluyorlar, mekanik disklere her an bir şey olabilir. Bu problem SSD'ler içinde geçerli, ama mekanik disklerde olma olasılığı çok daha yüksek. Ve zamanla silme, kopyalama gibi işlemler yapıldığında disk'in birleştirilmesi gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı