1 TB NVMe M.2 SSD yükseltilebilir mi?

Benim de yeni aldığım laptopta 7000/5600 okuma yazma hızlarında bir SSD var, 1 TB. Ben bunu 2-4-8 TB'lara cıkarabilir miyim sınır var mı?
Çoğu PCI-e 4.0 veriyolunu kullanan anakartta bu depolama seviyesine çıkarabilirsiniz sorun olmaz. Ama 4-8 TB M2 SSD’ler uçuk fiyatlara satılıyor. Marka ve model paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Bazı anakartlarda M2 SSD’ler için azami hafıza sınırı olabiliyor yanlış hatırlamıyorsam. Taksanız bile çalışacağının ya da hatasız çalışacağının garantisini vermiyor anakart üreticisi şirketler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkar sorun olmaz.

Sınır olabilir belki anakart desteklemiyor neye göre yazdınız bunu? Bende bir laptop var Acer Nitro 5 AN515-58. Acer servisi bana 1TB üstü bir SSD'nin desteklenmediğini söyledi. Internetten benzer kodlarla arattım, Acer'ın kendi forumunda da 1TB demişler ama maksimum 2TB deneyen biri çalıştığını görmüş.

Sınır olabilir belki anakart desteklemiyor neye göre yazdınız bunu? Bende bir laptop var Acer Nitro 5 AN515-58. Acer servisi bana 1TB üstü bir SSD'nin desteklenmediğini söyledi. Internetten benzer kodlarla arattım, Acer'ın kendi forumunda da 1TB demişler ama maksimum 2TB deneyen biri çalıştığını görmüş.
Hocam pcde 2 tane m2 slotu var üstünde gelenin hızı çok düşük ,hızlı bir ssd aldım 1tb gelince takacağım testini yaparım buraya da atarım hep birlikte görmüş oluruz alacak olanlarada örnek teşkil eder hemde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı