1 TB NVMe SSD önerisi

nobody11

Hectopat
1 TB kaliteli NVMe SSD arıyorum. Yazılım geliştiriyorum ve oyun oynuyorum. PCI-e 4.0 destekliyor anakart ve işlemcim. Ama slot ekran kartının hemen üstünde o yüzden soğutucusuz kullanılmaz sanırım 4.0 alırsam. 3.0 alırsam en altta ekran kartına uzak bir slot var orada problem olmaz gibi. Gözüme çarpanlar;

Kioxia Exceria Plus G2.
Samsung 970 EVO Plus.
Samsung 980 Pro.
Kingston KC2500

Aralarında en iyisi 980 tabii ki onu biliyorum fakat 970 alayım desem ikisi arasında 150 liralık bir fark var. 970 alacak olsam 980 alırım daha mantıklı. Her ne kadar gereğinden fazla olsa da geleceğe dönük olmuş olur. Ama Kioxia veya Kingston alacaksam durum daha farklı. Kingston'ın fiyatı uygun ama sanırım OS yüklüyken bir süre sonra sıkıntı yaşayanlar olmuş. Tavsiyeniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında en iyisi 980 tabii ki, onu biliyorum.
Yanlış biliyorsunuz.

Başlığı görünce önerim çok para varsa 980 Pro, daha az varsa 970 EVO Plus olurdu. 970 EVO Plus listede olduğu için o.

Fiyatlara hakim değilim. Sürekli takip edecek kadar ekonomist değilim.
Normal kullanıcıya fazlasıyla yeterli performans sunacak şekil 500 GB eli yüzü düzgün bir NVMe (bkz. 970 EVO Plus) ve yüksek kapasiteli eli yüzü düzgün bir SATA (bkz. 870 EVO) SSD olurdu.
PCIe 4.0 SSD'nin normal kullanıcı için kayda değer hiçbir avantajını göremiyorum ben. Bahsettiğim duruma göre fiyat farkının azımsanmayacak miktarda olduğunu varsayıyorum tabii.
Söylediğiniz işler için PCIe 4.0 SSD'nin hiçbir avantajı yok mesela. SSD'nin aktarma hızı değil veriye erişim hızı önemlidir. HDD'ye göre asıl farkı budur. SATA SSD'de hayli güzel miktarda bulunur bu veriye erişim hızı.

1 TB SSD almak bana çok mantıklı gelmiyor. Size tavsiyem şu:
240 GB SSD + 1 TB HDD.
Ama karar sizin.

Hocam 240 gb işime yaramaz. Bir oyun zaten 100 gb artık :)

Yanlış biliyorsunuz.

Başlığı görünce önerim çok para varsa 980 Pro, daha az varsa 970 EVO Plus olurdu. 970 EVO Plus listede olduğu için o.

Fiyatlara hakim değilim. Sürekli takip edecek kadar ekonomist değilim.
Normal kullanıcıya fazlasıyla yeterli performans sunacak şekil 500 GB eli yüzü düzgün bir NVMe (bkz. 970 EVO Plus) ve yüksek kapasiteli eli yüzü düzgün bir SATA (bkz. 870 EVO) SSD olurdu.
PCIe 4.0 SSD'nin normal kullanıcı için kayda değer hiçbir avantajını göremiyorum ben. Bahsettiğim duruma göre fiyat farkının azımsanmayacak miktarda olduğunu varsayıyorum tabii.
Söylediğiniz işler için PCIe 4.0 SSD'nin hiçbir avantajı yok mesela. SSD'nin aktarma hızı değil veriye erişim hızı önemlidir. HDD'ye göre asıl farkı budur. SATA SSD'de hayli güzel miktarda bulunur bu veriye erişim hızı.

Şu an mevcut durumu yazayım. 1 tb hdd, 240 gb SandiskPlus, 500 gb 870 Evo mevcut. Bir tane de nvme alarak bu işleri sonlandırmayı düşünüyorum. Almışken 1 tb diye geçti aklımdan ama 500 gb da olabilir belki. 970 Evo Plus modeli.

Bir sorum daha olacak. Sizce işletim sistemi m2 de mi olmalı yoksa sataya kurulmalı ve m2 oyunlar için mi kullanılmalı?

Hocam 240 GB işime yaramaz. Bir oyun zaten 100 GB artık :)

Evet haklısınız hocam. Benim PC eski 😀 hızlansın diye ortalama 4 ay önce Hi-Level 240 GB SSD almıştım. Tavsiyemdir. Ben sadece GTA San Andreas oynuyorum oda 3 GB falan. Çok bir programım yok ve işletim sistemim Win 8.1
Siz 100 GB'lik oyun indirecek seniz ve Windows 10 ve üst sürüm indirecekseniz 512 GB SSD bile zor yeter. size de yükset boyutlu SSD lazım olabileceğini düşünemedim pardon 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı