1 TB NVMe vs 1 TB SATA SSD

Bütçe
2300

Janpardayan

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
a320-h
Merhaba, masaüstü bilgisayarımın hafızası bana yetmiyor. Bu sebepten bir SSD arayışı içerisindeyim. Konuyu özetlersek:

Masaüstü PC'de 500 GB HDD WD Blue 7200 RPM, 240 SATA SSD, 256 SanDisk NVMe SSD bulunuyor. Şimdi ben eğer 1 TB NVMe SSD alırsam, 256 GB NVMe boşa düşecek ve herhangi bir yerde kullanamayacağım. Fakat 1 TB SATA SSD alırsam, bendeki 240 GB SSD'yi laptopuma takarak değerlendirebilirim. Sizce ne almalıyım? Bu arada bu yükseltmeyi oyun için istiyorum. Fiyatlara bakarsanız iki SSD de aynı fiyatlarda. Bütçem maksimum 2300 TL.

İyi bayramlar.

Samsung 870 EVO harici çoğu SATA SSD'nin kronik sorunları bulunuyor piyasadaki. Bu durumda M.2 SSD daha mantıklı.
SSD olarak bunu tercih edin:

Bütçenizdeki en tercih edilesi SATA SSD bu. Fakat yine de tavsiye etmem.

Son düzenleme:
1TB NVMe alıp, anakart üzerindeki M.2 portuna takın. Elinizde kalan NVMe içinse PCI-e to M.2 dönüştürücü alıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Samsung 870 EVO harici çoğu SATA SSD'nin kronik sorunları bulunuyor piyasadaki. Bu durumda M.2 SSD daha mantıklı.
SSD olarak bunu tercih edin:

Bütçenizdeki en tercih edilesi SATA SSD bu. Fakat yine de tavsiye etmem.

Yanıtınız için teşekkür ederim bu M2 SSD'yi önermenizin sebebi nedir fiyat performans olması mı? Yoksa başka bir sebebi var mı?

1TB NVMe alıp, anakart üzerindeki M.2 portuna takın. Elinizde kalan NVMe içinse PCI-e to M.2 dönüştürücü alıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı