Çözüldü 1 TB SSD formattan sonra anakart 3 bip sesi veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdem sümer

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2015
Mesajlar
420
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar bilgisayarıma Vatan'dan 500GB NVMe ve 1 TB SATA SSD aldım. Bunları takıp NVMe SSD'ye Windows attım ama bir türlü 1 TB SSD'ye format atamıyorum. Windows 10 USB ile boot edip format atıyorum. Yüklemeden çıkış yapıyorum ve PC reset attıktan sonra 3 uzun bip sesinden sonra reset atıyor ve SSD biçimi değişmiş olarak açılıyor. Windows disk yönetiminden de formatlıyorum biçimlendirme tamalanıyor fakat yine görünmüyor. Bağlantılarını kontrol ettım her şey yerli yerinde acaba sorun nerede? Gigabyte Gaming 3 anakart AB350 anakart var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yardımın için teşekkür ederim ama sorunumu şu şekilde çözdüm: BIOS'a girip reset attım sonra tekrardan Windows kurulum ekranında tüm bağlı sabit sürücüleri formatlayıp yeni birim oluşturup NVMe'ye Windows'u kurdum. Kurulduktan sonra birim F olarak görünüyordu. Sağ tıklayıp biçimlendirme yaptım ve artık hazır.
Merhabalar. Bu rehberde belirtilen hatalar genel olarak hatanın hangi sebepten kaynaklandığı konusunda fikir sahibi olabilmemiz içindir. Arızalar sistemine göre değişiklik gösterebilir, arızayı tetikleyen farklı sebepler olabilir ve ek farklı çözümler denenebilir.

AMI BIOS (American Megatrends, Inc)

1 kısa bip - DRAM yenileme hatası - Anakarttaki hafıza yenileme devresi arızalı. RAM bellekleri çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyin. veya farklı bir RAM ile deneme yapın.
2 kısa bip - Uyumluluk hatası - RAM bellekleri çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyin. Hata devam ederse RAM değişimi yapın.
3 kısa bip - Temel 64K bellek hatası - İlk bellek hafızasında arıza. Yüksek ihtimalle RAM arızalanmıştır. Yenisi ile değiştirin.
4 kısa bip - Sistem zamanlayıcı hatası - İlk bellek hafızasında arıza veya anakart bellek arızası. RAM bellekleri çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyin. Sonuç alamaz iseniz farklı RAM ile deneme yapın. Olumsuz sonuçta anakartı servise gönderebilir veya son seçenek olarak yeni bir anakarta geçebilirsiniz.
5 kısa bip - İşlemci Hatası - İşlemciyi çıkarıp yeniden takın ve düzgün şekilde oturduğundan emin olun. İşlemciyi çalışan farklı bir işlemciyle değiştirin. İşlemci değişimi işe yaramazsa, anakartı servise gönderin veya yeni bir anakarta geçin.
6 kısa bip - Klavye denetleyici A20 hatası - Klavye denetleyicisi bozuk olabilir ve BIOS korumalı moda geçemez. Klavyeyi çıkarıp tekrar farklı girişlere takmayı ve farklı bir klavye deneyin.
7 kısa bip - İşlemci istisna işlem hatası - İşlemciyi çıkarıp yeniden takın ve düzgün şekilde oturduğundan emin olun. İşlemciyi çalışan farklı bir işlemciyle değiştirin. İşlemci değişimi işe yaramazsa, anakartı servise gönderin veya anakartı değiştirin.
8 kısa bip - Bellek okuma/yazma hatası - Sistem video bağdaştırıcısı eksik veya belleği hatalı. Video kartını çıkarın ve tekrar takın. Mümkünse ekran kartını farklı, çalıştığından emin olduğumuz farklı bir ekran kartı ile değiştirip deneyin.
9 kısa bip - ROM sağlama toplamı hatası - Hatalı BIOS yongası; BIOS sıfırlaması yapın, soket varsa BIOS yongasını değiştirin, anakartı servise gönderin veya anakartı değiştirin.
10 kısa bip - CMOS okuma/yazma hatası - CMOS RAM'in kapatma kaydı başarısız oldu. BIOS sıfırlaması yapın, anakartı servise gönderin veya anakartı değiştirin.
11 kısa bip - Önbellek hatası - L2 önbelleği arızalı. L2 önbelleğini bulun. İşlemcide yerleşikse, işlemciyi çıkarın ve yeniden takın. Anakartta yerleşikse, anakartı değiştirin.
1 uzun 2 kısa bip - Video sisteminde hata. Genellikle ekran kartının bir parçası olan hafıza içindeki bir arızanın bir göstergesidir. Çıkarıp düzgün şekilde tekrar takın.
1 uzun 3 kısa bip - Genişletilmiş bellek arızası. Anakart hafızası hatalı. RAM bellekleri çıkarıp tekrar yerleştirmeyi deneyin. Yeni bir RAM eklemesi yaptıysanız çıkarın. RAM'leri farklı slotlara takıp deneyin.
1 uzun 8 kısa bip - Video adaptör testi başarısız. Yüksek ihtimalle ekran kartı arızalı. Ekran kartını yuvaya tekrar yerleştirin veya var ise farklı bir yuvaya takın.
Dalgalı Siren sesi - Anormal voltaj seviyesi veya düşük seviyede CPU fan hızı.
1 uzun bip - POST başarılı. Tüm testler başarı ile yapıldı.

Award BIOS

1 kısa bip - POST başarılı. Tüm testler başarı ile yapıldı.
1 uzun 2 kısa bip - Video adaptörü hatası. Video adaptörü bozuk veya doğru oturmamış. Ayrıca, monitör kablosunun doğru şekilde bağlandığından emin olun.
1 uzun 3 kısa bip - Ekran kartının takılı olmadığı veya ekran kartındaki belleğin bozuk olduğu anlamına gelir. Ekran kartını tekrar takmak veya değiştirmek gerekebilir.
Sürekli tekrarlayan bipler - RAM kaynaklı problem. RAM'ler arızalı veya yanlış yerleştirilmiş olabilir.
Sürekli tekrarlayan bir uzun bir kısa bip - İşlemci probleminin göstergesidir. CPU bir şekilde aşırı ısınmış veya hasar görmüş olabilir.

IBM BIOS

1 kısa bip - POST başarılı. Tüm testler başarı ile yapıldı
2 kısa bip - POST hatası, hata kodu için gözden geçirme ekranı. Hata kodu burada görüntülenir.
1 uzun 1 kısa bip - Anakart hata/arızası.
1 uzun 2 kısa bip - Video adaptör hatası.
1 uzun 3 kısa bip - EGA/VGA video ekran devre hatası.
3 uzun bip - Klavye veya klavye denetleyici hatası. Klavyeyi çıkarıp tekrar farklı girişlere takmayı ve farklı bir klavye deneyin.
Sürekli bip sesi - Güç kaynağı sorunu. Güç kaynağı bağlantılarını kontrol edin.
Sürekli kısa bip sesi - Güç kaynağı sorunu. Güç kaynağı bağlantılarını kontrol edin.
Bip sesi yok - Güç kaynağı sorunu. Güç kaynağı bağlantılarını kontrol edin.

Phoenix BIOS

Bu kodlar bip setleri halinde gelir. Örneğin 1-2-2-3. Bir bip sesini takiben 2 bip sesi, ardından 2 bip ve 3 bip sesi. Phoenix tabanlı bir BIOS'un bip sesi kodları, aşağıdaki gerçek Phoenix bip kodları ile tamamen aynı olabilir veya değişebilir. Emin olmak için her zaman anakart kılavuzunuzu kontrol edebilirsiniz.

1 sürekli bip - Resmi olarak onaylanmamış bip kodu. İşlemciyi yuvasından çıkarıp düzgün şekilde tekrar oturtun.
1-1-1-1 - Resmi olarak onaylanmamış bip kodu. RAM bellekleri çıkarıp tekrar yerleştirin ve olabildiğince farklı slotlarda deneyin.
1-2-2-3 - BIOS ROM sağlama toplamı hatası olduğu anlamına gelir. Kelimenin tam anlamıyla, bu anakarttaki BIOS yongasında bir sorun olduğunu gösterir. Bir BIOS yongasını değiştirmek çoğu zaman mümkün olmadığından, anakartı servise gönderin veya yeni bir anakarta geçin.
1-3-1-1 - DRAM yenilemesini test ederken bir sorun olduğu anlamına gelir. Sistem belleği, PCI slotundaki bir kart veya anakartta bir sorun olabilir.
1-3-1-3 - 8742 klavye denetleyici testinin başarısız olduğu anlamına gelir. Bu, genellikle şu anda bağlı klavyede bir sorun olduğu anlamına gelir ancak sorun anakart kaynaklı da olabilir.
1-3-1-1 - RAM ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Belleği değiştirmek genellikle bu sorunu giderir.
1-3-4-1 - RAM belleğinde adresleme hatası.
1-3-4-3 - RAM bellek yolunda düşük veri hatası.
1-4-1-1 - RAM bellek hatası. Bellek yolunda yüksek bit.
2-1-2-3 - Anakarttaki BIOS yongasıyla ilgili, BIOS ROM hatası olduğu anlamına gelir. Anakartınızı servise gönderin veya yeni bir anakarta geçin.
2-2-3-1 - IRQ'larla ilgili donanımı test ederken bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu, takılı bir PCI slotundaki bir donanım, yanlış yapılandırma sorunu veya bir çeşit anakart arızası olabilir.
1-1-2-1 - CPU ile ilgili sorun.
1-4-3-3 - Otomatik önbellek.
1-4-4-1 - Gelişmiş yonga seti kayıtlarını yapılandırın.
1-4-4-2 - CMOS değerlerine sahip alternatif kayıtları yükleyin.
2-1-1-1 - İlk CPU hızını ayarlayın.
2-1-2-4 - PCI seçenekleri ROM’ları için yöneticiyi başlat.
2-1-3-1 - CMOS’a göre video yapılandırmasını kontrol edin.
2-1-3-2 - PCI veri yolu ve aygıtları başlat.
2-3-2-3 - Gelişmiş önbellek kayıtlarını yapılandırın.
2-3-3-1 - Harici ve CPU önbelleklerini etkinleştirin.
2-4-2-1 - Gerçek zamanlı saati test edin.
2-4-2-3 - Klavye hatalarını kontrol edin.
2-4-4-3 - Varsa yardımcı işlemciyi test edin.
3-1-1-1 - Yerleşik I/O bağlantı noktalarını devre dışı bırakın.
3-1-2-1 - Harici paralel portları algılayıp kurun.
3-1-2-3 - Tümleşik I/O bağlantı noktalarını yeniden başlatın.
3-1-4-1 - Disket denetleyiciyi başlat.
3-2-1-1 - Sabit disk denetleyicisini başlat.
3-2-1-2 - Yerel veri yolu sabit disk denetleyicisini başlat.
3-2-4-1 - Güç Yönetimini ayarlayın.
3-3-1-1 - Günün saatini ayarlayın.
3-3-1-3 - Tuş kilidini kontrol edin.
3-3-3-3 - F2 tuş vuruşunu tarayın.
3-3-4-1 - CMOS kurulumuna girin.
4-3-2-4 - Tam bir RAM testi yapın.
iki tonlu siren sesi - Düşük CPU fan hızı veya voltaj seviyesi sorunu.

DELL

1 kısa bip - Anakart, BIOS'ta bozukluk veya ROM hatasını kapsar
2 kısa bip - Bellek (RAM) algılanmadı
3 kısa bip - Yonga seti hatası (Kuzey ve Güney köprü hatası), kapı A20 arızası, super I/O yonga arızası, klavye denetleyici arızası.
4 kısa bip - Bellek (RAM) arızası.
5 kısa bip - CMOS pil arızası.
6 kısa bip - Ekran kartı/yonga arızası.
7 kısa bip - Merkezi İşlem Birimi (CPU) arızası.
 
Artı -1 Eksi
acaba yeni aldığım ram de mi arıza var ama bios ve windows görüyor 16 gb olarak
bence sorun ramdan kaynaklanmıyor bir bios sıfırlaması deneyeceğim bakalım aynı hatayı alacak mı
 
Acaba yeni aldığım RAM de mi arıza var ama BIOS ve Windows görüyor 16 GB olarak.
Bence sorun RAM'dan kaynaklanmıyor bir BIOS sıfırlaması deneyeceğim bakalım aynı hatayı alacak mı?

Eğer çift kanal RAM kullanıyorsanız 1'ini çıkartıp deneyebilirsiniz hangisi bozuk oludğunu anlayabilirsiniz.
 
Yardımın için teşekkür ederim ama sorunumu şu şekilde çözdüm: BIOS'a girip reset attım sonra tekrardan Windows kurulum ekranında tüm bağlı sabit sürücüleri formatlayıp yeni birim oluşturup NVMe'ye Windows'u kurdum. Kurulduktan sonra birim F olarak görünüyordu. Sağ tıklayıp biçimlendirme yaptım ve artık hazır.
 
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı