1 TB SSD Kullanmak Mantıklı mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır Technopat konularını takip ediyorum. Bugün ilk konumu açarak sizlere soruyorum:

Yeni bir masaüstü toplamayı düşünüyorum. Şimdi bildiğim kadarıyla solid state diskler hard disklere göre çok çok çok daha hızlı çalışıyor fakat elektronik oldukları için uzun ömürlü olmadıkları söyleniyor. Bugünlerde 1TB'lık bir SSD ortalama 1000-1500TL arası değişiyor. Paraya kıyıp hard disk yerine SSD alırsam akıl karı bir iş yapmış olur muyum?

Bir şey daha var...Sony VAIO SVF152A29W modelinde bir laptopım var. Intel i7 3537u işlemci, 8GB Samsung DDR3 RAM ve 500GB da Hard Diskim var. Optik sürücüyü söküp yerine SSD takabilir miyim? Bir arkadaşım laptop alırken böyle bir şey yapmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinmedik bir marka almadıktan sonra SSD'lerin ömrü pek sıkıntı yaratmaz. Günde 500 GB ile 1 TB arasında veri transferi yaparsan anca o zaman biçilen ömür süresi sonrasında ömrü doluyor.
Normal bir kullanıcı için 1 TB SSD lüks sayılır. 240 yeterli ya da 480. Sana kalmış.

O kadar büyük bir SSD biraz gereksiz olur. 250 GB SSD yeterli olur. Depolama için 2 veya 4 TB bir HDD alırsın tamamdır. Tabi karar sana ait. Ama 1 TB SSD çok gereksiz olur. O kadar paraya yazık olur. SSD depolama için kullanmak yine çok gereksiz olur.

240 GB yeterli bence de. Laptoptaki optik sürücüyü çıkarıp yerine SSD takabilirsin. Ama garanti varsa bozulur.
SSD optik sürücü yerine takılırsa SATA 2 formatında çalışır. HDD ve SSD dizüstü bilgisayarda birlikte kullanılmak isteniyorsa HDD'yi optik sürücü yerine SSD'yi ise HDD'nin olduğu SATA 3 portuna takmak mantıklı olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı